אני לקראת סיום לימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה וחינוך (של האוניברסיטה הפתוחה), ואני מתלבטת המון לקראת הסבה לחינוך מיוחד . שאלותיי הן: 1. אני יודעת שכל מקרה לגופו, ויש צורך לשבת עם איש מקצוע בכדי לראות כמה קורסים/ואיזה קורסים עשיתי, ומה שנשאר לי אני רק צריכה להשלים בלימודי ההסבה, אך האם לאור העובדה שאת בטח מכירה את הקורסים שנלמדים בחינוך ואת הקורסים שנלמדים בפסיכולוגיה, תוך כמה זמן אוכל לסיים את ההסבה הכי מהר? 2. אני יודעת מה זה בערך אומר להיות גננת בחינוך המיוחד, אך אינני יודעת מה זה אומר להיות מורה בחינוך המיוחד (כלומר: רב גילי 6-21). אני מתכוונת מה ההבדל בין מורה בחינוך הרגיל למורה בחינוך מיוחד (איך נראה סדר היום שלה בכיתה, עם כמה תלמידים היא עובדת, האם יש מבחנים, מקצועות רגילים שנלמדים כמו בכיתה הרגילה ?) 3. במידה ואני אפנה לבסוף להסבה בחינוך המיוחד הרב גילי (6-21) האם אוכל גם לעבוד כגננת? מהו השכר כיום של גננת בחינוך המיוחד ומהו שכרה של מורה בחינוך המיוחד?
אני יודעת שההודעה קצת ארוכה, ושלא שאלתי מעט שאלות אך אשמח לקבל תשובה מפורטת שתעשה לי קצת סדר בבלאגן
בברכה סיון
מ
מיטל ווארפול
חינוך מיוחד
סיון שלום,
1. בין שנה לשנתיים. 2. קיימים הבדלים רבים בין מורה בחינוך הרגיל למורה בחינוך המיוחד: בראש ובראשונה אוכלוסיית העבודה(חינוך מיוחד-לקויות למידה, קשיי התנהגות, עיכוב התפתחותי, הפרעות תקשורת ועוד ועוד....), שימוש באסטרטגיות למידה מותאמות צרכים, וכל שאר האלמנטים שציינת-מספר תלמידים בכיתה, סוגי מבחנים סדר יום וכו'....
חשוב לציין כי לא כל סטודנט מתאים לעבוד עם אוכלוסייה של חינוך מיוחד ולכן אנא בידקי היטב מה כולל התפקיד ואפילו תגיעי לתצפית בבית הספר.
לקבלת נתוני שכר עייני בטבלת השכר באתר משרד החינוך. לשאלתך לא ניתן ללמוד תעודת הוראה לבוגרים ולעבוד עם גיל הרך