שלום רב, שמי דנה, בעלת תעודת B.ed לבית הספר היסודי, בוגרת לוינסקי. את התעודה קיבלתי לפני 10 שנים, מאז עסקתי בהוראה כשנה אחת. עזבתי את המערכת, וחזרתי השנה -הפעם כסייעת לתלמיד אספרגר המשולב בכיתה רגילה.מתכוונת להמשיך עימו גם בשנת הלימודים הבאה. כיום, אני מעוניינת להשתלב במערכת החינוך ולעסוק בהוראה פרטנית. אני מעוניינת לעבוד כמורת שילוב עם אופציה להוראה מתקנת. מה עלי לעשות כדי לממש את השתלבותי במערכת החינוך? האם עלי לעשות הסבה לחינוך מיוחד? האם מספיק שאלמד לימודי 'תעודת הוראה מתקנת'? אני מאד אוהבת את עבודתי בבית הספר, אבל מעוניינת לעבוד באופן פרטני ולא בתוך המסגרת הכיתתית. מהן דרישות משרד החינוך?
בברכה, דנה
מ
מיטל ווארפול
הסבה להוראה בחינוך מיוחד
דנה שלום,
כדי לעבוד בהוראה מתקנת עלייך ללמוד במסלול להסבת הוראה לחינוך מיוחד. אם אינך מעוניינת להשתלב במסגרת הפורמלית כיתה/בית ספר מדוע הינך שואלת על דרישות משרד החינוך?
כדי השתלב במסגרת הפורמלית בבית ספר או במתי"א או במסגרות פרטיות כמורת שילוב או מדריכת מתי"א/מורת מתי"א עלייך להשלים התמחות בחינוך מיוחד וגם בקורס הוראה מתקנת בברכה מיטל ווארפול
ד
דנה
תגובה ל'הסבה להוראה בחינוך המיוחד'
מיטל שלום רב,
כתבתי שאינני מעוניינת לעסוק בעבודה הפרטנית במסגרת הכיתתית. כל שאני רוצה הוא לעבוד באופן פרטני עם תלמידים, בפרטיות ובכיתה נפרדת. כיום אני עובדת עם התלמיד שלי בתוך הכיתה, והייתי רוצה לעבוד איתו בחדר בנפרד. ציינתי שאני מאוד רוצה להשתלב במערכת החינוך, אך לעבוד במסגרת פרטנית ולא כיתתית. תודה על תגובתך המהירה. אתחיל לברר על הסבה לחינוך המיוחד. דנה