שלום רב. בבקשה תעזרו לי אם יש לכם מידע בנושא החשוב בשבילי כעת. לצורך העניין יש לי תואר ראשון בספרות אנגלית ואני רוצה להמשיך בהוראה. שמעתי שיש מלגות של שכר לימוד שנתי שלם או כמעט שלם כמעט בכל מוסד אקדמי, לצורך לימודי הוראת אנגלית, בתמורה לעבודה במשך שנה במקום שיורו לי. מה אלי לעשות על מנת לקבל את המלגה? עד עכשיו רק בילבלו אותי בנושא הזה...
תודה מראש
מ
מיטל ווארפול
מלגה לתעודת הוראה
שלום,
בכל מוסד אקדמי קיימת תוכנית למוערבות חברתית כלומר חונכות ועזרה לסטודנטים הלומדים בד"כ באותו החוג. והמלגה שוות ערך למחצית משכר הלימוד. או קיימות תוכניות מיוחדות לדוגמא באוניברסיטת חיפה מלגה מלאה לתעודת הוראה פרוייקט "חתם" ועוד....
עלייך לפנות למוסד האקדמי בו הינך מתעניינת ללמוד ולבחון את הסוגייה :בדיקאנט הסטודנטים/אגודת הסטודנטים/מול ועדת מלגות תוכלי גם להתעניין במלגות של משרד החינוך באתר שלהם בהצלחה מיטל ווארפול
ר
רוני
אפשרות נוספת
יש גם מימון שכר הלימוד במסגרת התואר השני M.Teach. זה תואר שני בחינוך + תעודת הוראה לעל יסודי, ואם התואר הראשון שלך הוא בספרות אנגלית את בוודאי תוכלי להתמחות בתחום זה. זה תואר שמציעים בד"כ למי שמעוניין לעשות הסבה להוראה ויש לו ציונים מתאימים בתואר הראשון. הכוונה במימון היא למימון שכר הלימוד של התואר אבל גם למלגות קיום. בד"כ המלגות האלו ניתנות בתמורה להתחייבות שלך לעסוק בהוראה לאחר סיום הלימודים. מציע לך להגיע ביום חמישי הקרוב ליום הפתוח בבית ברל שכן הם אחת המכללות שמציעות תואר זה ובטח יהיו שם גורמים שניתן להתייעץ עימם ולקבל פרטים נוספים.