שלום , סיימתי תואר ראשון BA בחינוך מיוחד ופסיכולוגיה בממוצע של 90. ורוצה להמשיך לתואר שני ושלישי (המטרה שלי היא לעבוד כמרצה במכללות וכו') ... השאלה שלי היא: מה אני צריך ללמוד בדיוק כתואר שני כדי שאוכל להמשיך לתואר שלישי בחינוך מיוחד?! ואפה אפשר ללמוד? * האם יעזור אם אלמד ייעוץ חינוכי ? או חייב בהשלמות אחרי כך ? * אם אתמחה בחינוך מיוחד - הפרעות רגשיות ... - מה אני יכול לעבוד אחרי תואר שני ??
מ
מיטל ווארפול
תואר שני/שלישי חינוך מיוחד
שלום שמעון,
כבוגר תואר ראשון בחינוך מיוחד ופסיכולוגיה עם הממוצע שציינת תוכל לנסות ולהתקבל לתואר שני במגמות שונות-לקויות למידה, חינוך מיוחד, ייעוץ חינוכי, ייעוץ חינוכי לגיל הרך ועוד.......
כדי לבחור מסלול לימודים מתאים עליך לשאול עצמך במה תרצה לעבוד ועם איזו אוכלוסייה. לפי מה שכתבת הינך מעוניין לעבוד באקדמיה במחקר וכמרצה בתחומי החינוך המיוחד. אם כן אני ממליצה לך ללמוד תואר שני בחינוך מיוחד במסלול עם תיזה (כך תוכל להתחיל ולסלול את דרכך כחוקר).
לימודי תואר שלישי -תואר דוקטור מוענק במרבית ענפי הלימוד בעקבות השלמתה של עבודת מחקר, דוקטורט ( עבודה אקדמית הכוללת מחקר מקיף). עבודת הדוקטורט מוגשת לאוניברסיטה, בד"כ תוכנה מתפרסם גם כספר, או שתקציר שלה מתפרסם כמאמר בכתב עת מדעי. ניתן לגשת ללימודי דוקטורט לאחר השלמת לימודי תואר שני, במסלול עם תיזה. מכיוון שהנך בוגר חינוך תקבל תואר Ph.D) Doctor of Philosophy) - דוקטור לפילוסופיה, ניתן בכל התחומים למעט משפטים.
אני ממליצה לך להמשיך ולקבל פרטים על לימודי תואר שני באוניברסיטאות השונות בברכה מיטל ווארפול