אני בעלת תואר שני בחינוך במסלול פיתוח תוכניות למידה. כרגע בשלבים סופיים של כתיבת דוקטורט. אני מאוד מעוניינת ללמוד אבחון דידקטי. איפה כדאי ללמוד?
הבנתי שיש הבדל בין לימודי אבחון דידקטי, ללימודים של תואר שני בלקויות למידה. האם במקרה שלי, בעלת תואר שני ובהמשך שלישי, בחינוך כדאי לי ללמוד אבחון דידקטי לא כחלק מתואר שני?
אני שוקלת לפתוח חברה שעוסקת בהשתלמויות מורים בהם אני עוסקת כעת, האם אוכל גם לאבחן, אם אלמד אבחון דידקטי כתעודה, ולא כחלק מתואר שני בלקויות למידה?
תודה רבה
לאה
מ
מיטל ווארפול
אבחון דידקטי ולקויות למידה
לאה שלום,
לשאלתך הראשונה,לא מומלץ ללמוד רק אבחון דידקטי מכיוון שחוקק חוק בכנסת בו הוחלט כי החל מהשנים הבאות מאבחן דידקטי יוכר ככזה רק אם יש לו גם תואר שני ומי שאין לו יאלץ להשלים.
חשוב לציין, במקרה שלך גם אם הינך בעלת תואר שני בפיתוח תוכניות לימוד יהיה עלייך להשלים תואר שני בלקויות למידה, רק הפעם תוכלי לקבל פטורים על קורסים חופפים במסגרת תואר שני.
תוכלי לפנות ולהתעניין בלימודי תואר שני בין היתר:
אוניברסיטת בר אילן האוניברסיטה העברית-מעניקה MA בחינוך במגמת לקויות למידה- מומחים בלקויות למידה. רבים מהבוגרים שלהם מועסקים כמאבחנים ומטפלים בלקויות למידה במכוני אבחון שונים (במסגרות פרטיות במוסדות להשכלה גבוהה ועוד), הן בילדים והן במבוגרים. בתום הלימודים לא מוענקת תעודת מאבחן דידקטי אלא תעודה של מומחית בלקויות למידה.