התקבלתי לתואר שני בלקויות למידה בחיפה, תל אביב וירושלים, אני בהתלבטות באיזו אוניברסיטה לבחור. ההתלבטות הגדולה שלי היא בין אוניברסיטת ירושלים לאוניברסיטת תל אביב. מבחינתי, אחד מהקריטריונים לבחירה באוניברסיטה הוא קבלה למסלול עם תזה. למיטב הבנתי בשתי האוניברסיטאות, הקבלה היא קודם כל למסלול ללא תזה, כאשר בהמשך הלימודים חלק מהסטודנטים מתקבלים למסלול עם התזה. הבנתי שבתל אביב זה מותנה במציאת מנחה ורציתי לדעת האם קל למצוא מנחה או שזוהי משימה קשה? בירושלים הבנתי שהקבלה בהמשך הלימודים למסלול עם התזה תלויה בממוצע הציונים בסוף השנה הראשונה של התואר השני וכן במציאת מרצה. אני מעוניינת לדעת האם זוהי משימה קשה?. הקריטריון השני מבחינתי הוא פרקטיקום/התנסות מעשית. בירושלים אני יודעת שיש פרקטיקום אבחוני ופרקטיקום טיפולי, מה שמאוד מוצא חן בעיני. בתל אביב לא הבנתי מהי המהות של הפרקטיקום- האם הוא מתייחס לנושא אבחוני, טיפולי ואם אינני מעוניינת ללמוד גם לימודי תעודה של אבחון, האם אני מקבלת את הכלים הדרושים על מנת לעבוד בתחום? בנוסף, אשמח לדעת מכם סטודנטים אשר למדתם באחת משתי האוניברסיטאות הללו, לגבי האווירה הלימודית והחברתית במקום. תודה רבה!!!!
מ
מיטל ווארפול
מציאת מנחה-עבודת תזה
שלום לך,
חשוב לציין כי קיימת עדיפות ברוב האוניברסיטאות לסטודנטים המעוניינים בלימודי תואר שני במסלול עם תזה.
אין זו עבודה קשה למצוא מנחה!! האוניברסיטאות השונות מארגנות מפגש עם מנחים לבעלי תואר שני, שם תקבלי רשימת מנחים ותחומי התמחות. עלייך לעשות ש.ב ולקרוא קצת על תחומי המחקר המעניינים אותך ובמקביל לבחון את תחומי ההתמחות של המרצים בחוג בו הנך לומדת.
הפרקטיקה באוניברסיטאות השונות ידועה כממצה ומתקבלת כנסיון בשוק העבודה (בפיקוח המועצה להשכלה גבוהה).
אמליץ לך להמשיך ולבקש פרטים מאחראית עבודה מעשית באוניברסיטה בה לא קבלת פרטים מדוייקים.