אני בוגרת תואר ראשון במדעי ההתנהגות התמחות בפסיכולוגיה. אני מעוניינת לעסוק בתחום הייעוץ החינוכי ולכן כבר בשנה הקרובה אתחיל לימודי תעודת הוראה. האם זה נכון שצריך לעשות סטאז לאחר שמסיימים תעודת הוראה? האם זה שאני אמשיך ישירות לאחר התעודת הוראה לתואר השני בייעוץ חינוכי ייחייב אותי לעשות סטאז'? בנוסף רציתי לשאול איזה תפקידים יכולים להפיתח בפני בוגרי תואר שני בייעוץ חינוכי מלבד תפקיד היועצת בבית ספר. ושאלה אחרונה היא האם ניתן לשלב בתחום הייעוץ החינוכי את התחום של האבחון הדידקטי או שזה תחום בפני עצמו ונלמד באופן נפרד. אם ניתן לפרט קצת על לימודי האבחון הדידקטי אני אשמח מאוד. תודה רבה
ל
ליאור
סטאז'
ממה שאני יודעת, את הסטאז' את עושה כחלק מהלימודים לתעודת ההוראה ולא אחרי.
אני מסיימת עכשיו שנה ראשונה בתואר השני בייעוץ חינוכי בבית ברל. דרישות הקבלה פה היו די גבוהות וכללו ציונים גבוהים בתואר הראשון וגם ניסיון בהוראה.
שיהיה בהצלחה !
מ
מיטל ווארפול
פרקטיקה תעודת הוראה
שלום,
1. חלק מדרישות משרד החינוך להכרה בהסמכה לתעודת הוראה הן ביצוע סטאז' בהוראה. הסטאז' כולל התנסות במהלך הלימודים וגם אחרי הלימודים זהו התנאי לקבלת רשיון להוראה. "על פי החלטת משרד החינוך, למתחילים את הלימודים לתעודת הוראה מתשס"ג ואילך יוענק רישיון הוראה לבעלי תעודת הוראה, שיעברו בהצלחה תקופת התמחות של שנה אחת בהוראה (בשכר), בהיקף שליש משרה לפחות, וישתתפו בסדנת התמחות". 2.כבוגרת ייעוץ חינוכי תוכלי להשתלב במסגרות רבות בהתאמה לנסיון אשר רכשת עם השנים....לדוגמא ניהול מרכז התפתחות לילד, ניהול פורומים בנושא, רכזת פרוייקטים חברתיים וקיהלתיים, ועוד ועוד...... 3.אבחון דידקטי-חשוב לציין קיימים לימודי תואר שני בתחום ולימודי קורס אבחון דידקטי. החל מהשנים הבאות מאבחן דידקטי יוכר ככזה רק אם יש בידיו תואר שני בלקויות למידה. ועל כן אמליץ לך לשקול להסב את התואר השני ללקויות למידה ולא ייעוץ חינוכי אם זהו התחום הקרוב לליבך.