אני מתחילה שנה הבאה תואר שני בחינוך מיוחד,אני רוצה לעסוק בתחום האבחון ו/או הוראה מתקנת והבנתי מחיפוש וקריאה שלצורך לימודים אלו חובה עלי לעשות תעודת הוראה...שאלתי היא האם עלי לעשות תעודת הוראה בחינוך המיוחד לצורך תחומים אלו (שהבנתי שלוקחת יותר זמן) או שמספיקה תעודת הוראה רגילה? כמו כן בעקבות החוק החדש האם על אף שהתואר שלי יהיה בחינוך מיוחד ולא בלקויות למידה אוכל לשלב לימודי אבחון ולעסוק בתחום, הדעות בנושא חלוקות... הרבה תודה על עשיית הסדר בנושאים הנ"ל!
ש
שני
לימודי הוראה מתקנת או אבחון
שלום,
למיטב ידיעתי דרישות הסף ללימודי הוראה מתקנת הם תואר ראשון בחינוך, נסיון בהוראה וניסיון קודם בחינוך מיוחד. עם זאת הדרישות יכולות להשתנות בין מוסד לימודים אחד לאחר ומעת לעת.
דרך האתר תוכלי לקבל הפניות למוסדות הלימוד השונים ומהם לקבל תשובה מנומקת לגבי דרישות הסף שלהם נכון לשנת הלימודים הקרובה.
את שאלתך האחרונה לא הבנתי, אשמח אם תוכלי לנסח אותה באופן ברור יותר.
שני
מ
מבולבלת
אחדד...-
כוונתי היא שכרגע לפי החוק החדש אם אכן יכנס לתוקף, מאבחנים יהיו חייבים להיות בעלי תואר שני בלקויות למידה,שאלתי היא כיוון שהתואר השני שלי יהיה בחינוך מיוחד האם אוכל לשלב לימודי אבחון על מנת לעסוק באבחון דידקטי בעתיד? והאם לצורך זאת עלי לעשות תעודת הוראה? תודה רבה
מ
מיטל ווארפול
אבחון דידקטי ולקויות למידה
שלום, כבוגרת חינוך מיוחד עם תעודת מוסמך אבחון דידקטי תוכלי לעבוד כמאבחנת דידקטית אך יהיה עליך להשלים תואר שני בתחום בעתיד כאשר יכנס החוק לתוקפו