שלום, רציתי לשאול לגבי תואר שני בייעוץ חינוכי בהתמחות של צרכים מיוחדים. יש לי תואר 1 בחינוך ותעודת הוראה. מה האופציות שלי לאחר סיום התואר השני בייעוץ מלבד עבודה בבית הספר? האם יש אפשרויות רבות?(מלבד ייעוץ זוגי או משפחתי)
דבר שני, אני נתקלת בבעיה למצוא מקום לסטאז בהתמחות שבחרתי לתעודת הוראה-פסיכולוגיה. האם לייעוץ גם כן לא פשוט למצוא מקום לסטאז? תודה
ש
שני יונגר
יעוץ חינוכי-אפשרויות תעסוקה
שלום לירי,
רוב בוגרי לימודי יעוץ חינוכי לתואר שני משתלבים בעבודה בבתי ספר יסודיים, חטיבות ביניים ותיכונים בתור יועצים חינוכיים. ניתן להשתלב גם בתחום ייעוץ לגיל הרך, מחקר של התנהגויות, תפקוד וקשיים. בנוסף, ישנה אפשרות לעסוק ביעוץ באופן פרטי. ההשתלבות במערכת החינוך כיועצת תלויה גם בשנת הלימודים ומועד הגשת הבקשה לעבודה.
לגבי מציאת מקום לסטאז', זו בהחלט משימה לא פשוטה, ולכן עשי כל מאמץ למציאת מוסד לעבור בו את הסטאז, בדקי במחלקות החינוך בעיריות באזור מגורייך, במשרד החינוך ובכל מסגרת אפשרית לסטאז. לאחר הסטאז יהיה לך קל הרבה יותר במציאת מקום עבודה.
בהצלחה, שני
מ
מיטל
יעוץ חינוכי
כיצד ניתן למצוא בית ספר שבו אוכל להתקבל להיות יועצת חינוכית?
מ
מכללת אורנים
ייעוץ חינוכי
לירי שלום רב, אני מודה לך על פנייתך.
עיקר אפשרויות התעסוקה, לאחר סיום תואר בייעוץ חינוכי, הינן בבתי הספר, גם עיקר תכני הלימוד במהלך התואר נוגעים לתחום הבית ספרי כגון - מיומנויות הנלמדות בתחום איתור וזיהוי מצוקות של תלמידים, מורים ומערכת בית הספר, מיומנויות שיח עם פרטים לצד משפחות וקבוצות.
באשר לנושא הסטאז', ישנן מוסדות לימוד בהם מוסד הלימודים מלווה ומסייע לך במציאת מקום להתנסות מעשית בבית הספר, מה גם ששעות ההתנסות המעשית משתנה בין מוסדות הלימוד השונים.
לכל שאלה נוספת - אשמח לעמוד לרשותך.
בברכה ובהצלחה, אורלי - מכללת אורנים
ד
דורין
הצעות עבודה לאחר תואר בייעוץ חינוכי
שלום רב, יש לי תואר ראשון ותעודות הוראה בחינוך לגיל הרך. אני מעוניינת להוציא תואר שני בייעוץ חינוכי. לאחר התואר השני אוכל לעסוק גם בתיכון או רק בגילאי יסודי והגיל הרך?
ש
שירה סלילת - יועצת לימודים
עבודה עם תואר יעוץ חינוכי
שלום דורין, תואר שני בייעוץ חינוכי יפתח בפניך אופציות של תעסוקה גם בבית ספר תיכון כיועצת, אם תרצי להיות שם גם מורה בנוסף לייעוץ יתכן ותעודת ההוראה שלך תגביל אותך.