הסבת אקדמאים לחינוך מיוחד בגורדון, אורנים או אוניברסיטת חיפה
הסבת אקדמאים לחינוך מיוחד בגורדון, אורנים או אוניברסיטת חיפה
דני
3 תגובות
שלום, התעניינתי בכמה מוסדות כמו אורנים, גורדון ואוניברסיטת חיפה בקשר לתוכנית להסבת אקדמאים לחינוך מיוחד. בגורדון אמרו לי שהתהליך לוקח שנה. ואילו באוניברסיטת חיפה ובאורנים נאמר לי שהתהליך לוקח שנתיים. אני אם לילד וללא תעסוקה היות ושניתי לגמרי את תחום מקצועי בעבר ואינני מעוניינת לעסוק בו עוד. שנתיים זה לא מעט זמן ואפשר לומר שזו לא ממש התקדמות אלא עמידה במקום כי התקדמות זה להמשיך הלאה לתואר שני. השאלה שלי האם כדאי ללמוד בגורדון במשך שנה? או ללכת לאלטרנטיבות האחרות ששם לומדים שנתיים והשאלה היא אם אמצא עבודה לאחר מכן אם אסיים בשנה ולא בשנתיים אני רוצה להוסיף גם שבידי תואר בפסיכולוגיה וחינוך מטעם האוניברסיטה הפתוחה האם זה עוד משהו שיכול לפתוח דלתות בעתיד? והשאלה העיקרית הכין באמת עדיף לעשות את ההסבה בגורדון או אורנים ואוניברסיטת חיפה?
מ
מכללת אורנים
הסבה לחינוך מיוחד
דני שלום רב, אני מודה לך על פנייתך.
אינני יכולה לענות לך באופן חד משמעי היכן מומלץ לך ללמוד מבין כל מוסדות הלימוד שציינת. בגורדון משך זמן הלימודים הינו כשנה אולם המערכת מאוד אינטנסיבית (חמישה ימים בשבוע) לעומת, אוניברסיטת חיפה ואורנים בהם הלימודים מתקיימים יומיים וחצי בשבוע לאורך שנתיים. כאמא לילד את יכולה לקבוע מה יותר נוח לך- מערכת אינטנסיבית בזמן קצר או מערכת יותר גמישה וזמן לימודים ארוך יותר. מעבר לכך, ישנם דברים נוספים שעליך לקחת בחשבון - איכות הוראה, אוירה בקמפוס, יחס אישי, כיתות קטנות, צוות הוראה ועבודה מעשית בשטח. העקרונות הללו משתנים בין מוסדות הלימוד השונים וכדאי שתבחני זאת מראש. ההמלצה הכי טובה שאני יכולה לתת לך היא להגיע פיזית לכל מוסד לימודים ולהתרשם באופן אישי - להתייעץ עם יועצי לימודים במקום, לשאול סטודנטים ולקבל החלטה. בתקופה הקרובה מתקיימים מספר ימים פתוחים - אני ממליצה לך להגיע ולהתרשם, בסופו של דבר התעודה ללימודי הוראה לחינוך מיוחד יכולה לקדם אותך, קיים ביקוש די גבוה לתחום זה ותוכלי ללמד במסגרות בלתי פורמליות ולעיתים גם פורמליות.
מקווה שהצלחתי לעשות קצת סדר, לשאלות נוספות - אשמח לעמוד לרשותך.
בברכה ובהצלחה, אורלי - מכללת אורנים
ד
דני
מופנה לאורלי ממכללת אורנים
אורלי שלום, בגורדון הייתי פיזית ושם הלימודים מתקיימים פעמיים בשבוע ולא כפי שציינת 5 ימים ימיים נוספים הם התנסות בשטח ולא לימודים תיאורטיים מדוע במכללת אורנים עלי ללמוד שנתיים? בדיוק אותם שעות
מ
מכללת אורנים
מענה
דני שלום רב, אני מודה לך על פנייתך בשנית.
כפי שכבר ציינתי בהודעה הקודמת - משך זמן הלימודים לא צריך להוות השיקול העיקרי בבחירת מוסד לימודים (זה גורם חשוב בהחלט) ישנם גורמים חשובים לא פחות - מוניטין המוסד, איכות ההוראה, יחס אישי, כיתות קטנות, אוירה בקמפוס, סגל מרצים ועוד. ההמלצה הכי טובה שאני יכולה לתת לך היא לבחון כל מוסד לימודים בפניי עצמו - יתרונות וחסרונות, להתייעץ עם בוגרים ואנשים בשטח ולנסות להגיע לימים פתוחים כי בהם ניתן לקבל תמונה ברורה יותר על מוסד הלימודים.