אני לא מבינה למה אנשים הולכים ללמוד חינוך מיוחד?? אין בזה כסף אין בזה עבודה זה לא נישה אז למה??
מ
מכללת אורנים
חינוך מיוחד
נעמה שלום רב, אני מודה לך על פנייתך.
הבחירה בתחום לימוד מסוים נובעת מתוך עניין אישי, יכולת אישית, אפשרויות תעסוקה בהמשך ועוד. אינני חושבת שניתן לקבוע באופן חד משמעי כי 'אין עבודה בתחום החינוך המיוחד' או 'אין בזה כסף'. הביקוש לתחום זה עולה משנה לשנה, אפשרויות התעסוקה הינן רבות ופונות למספר רב של אוכלוסיות - לקויי למידה, בעיות קשב וריכוז, לקויות שמיעה, אוטיזם ועוד. הייתי ממליצה למי שכן אוהב את התחום ומגלה בו עניין, כן לבחור בו, מאחר והוא מהווה אופציה מעניינת ומאתגרת ללימודים, בהמשך ניתן להתמקצע ולבחור באוכלוסית יעד, מתוך מכלול אוכלוסיות, ולמצוא פרנסה בבתי ספר בחינוך הבלתי פורמלי, עמותות, בתי חולים ועוד.
לשאלות נוספות, אשמח לעמוד לרשותך בפורום זה.
בברכה ובהצלחה, אורלי - מכללת אורנים.
נ
נעמה
הביקוש בהחלט עולה
אנני מטילה ספק בכך שמי שילמד את התחום יוכל למצוא בו עבודה. הרי כי היום אנו חיים על אבחונים וגם מולידים יותר ויותר ילדים הזקוקים למסגרת של חינוך מיוחד. יחד עם זאת, גם אם נסתכל על התנאים של אופק חדש/עוז לתמורה, חינוך פרטי - נראה כי גם לאחר שנים של נסיון המשכורת נשארת בתחתית (ברוטו ממוצע הינו 5,000). כיום, בעולם שאכפת לו רק מחומריות ולאף אחד לא אכפת מהילדים שלא מצליחים, הרי שלמה לנו המבוגרים יהיה אכפת?? למה לשאת על כתיפינו את שאחרים לא רוצים? אם ישנה מהפכה שצריכה להתרחש, הרי שהיא בתחום הגנים ובתי הספר בדבר החינוך שנותנים במדינת ישראל. העובדות מדברות בעד עצמן - גם מורות שהתחילו עם אכפתיות רבה, כעבור כמה חודשים בחינוך, ולאחר שרמסו את כבודן, הרביצו להן והשפילו אותן - גם הן נפלטות מן המערכת לטובת משרד משלהן ועבודה מול מחשב שאכפת לו הרבה יותר ממשרד החינוך. ואת אורלי - כיצד את מרוויחה את לחמך? מהו כבוד פרנסתך?