אני בעלת תואר ראשון בחינוך ותעודת הוראה בעלת 4 שנות וותק בחינוך רגיל. אני מאוד רוצה להתחיל בתואר שני אבל לא יודעת במה. מאוד לא רוצה להמשיך להיות מורה רגילה. האם יש המלצה לגבי לימודים לתואר מתקדם שקשור לחינוך שיוכלו לעזור לי לפתח את עצמי לכיוון שונה? תודה מראש...
מ
מכללת אורנים
תואר שני
איילה שלום רב, אני מודה לך על פנייתך.
אינני יודעת באיזה תחום בחרת לעשות את התואר הראשון ואת תעודת ההוראה שלך, על פניו עומדות בפנייך מספר אופציות: 1. תואר שני בייעוץ חינוכי (אינני יודעת האם את מגיעה מתחום החינוך המיוחד, אולם תוכלי להערך לכך מבחינת השלמות) ולהיות יועצת חינוכית בבתי ספר. 2. תואר שני בניהול וארגון מערכות חינוך - מה שיקנה לך תפקידים ניהוליים והכשרה מתאימה לראייה מערכתית-ניהולית. 3. קורסי התמחות שונים (לימודי תעודה) שיקנו לך ערך מוסף מעבר להיותך מורה - אבחון דידקטי, ייעוץ ארגוני, רכזת הערכה בית ספרית ועוד.
אני מאמינה שהתכניות הנ"ל משתנות, פחות או יותר, בין מוסדות הלימוד השונים - עליך לברר באופן ספציפי במוסד הלימודים בו תחליטי להתחיל ללמוד.
לשאלות נוספות, אשמח לעמוד לרשותך בפורום זה.
בברכה ובהצלחה, אורלי - מכללת אורנים
י
יובל
תאריים שניים נוספים
חייבת לומר שמהיכרות אישית שלי יש עוד מגוון רב של תארים הפתוחים בפניך לאור העובדה שיש לך תואר ראשון בחינוך, תעודת הוראה ונסיון.
מציעה לך לבדוק במכללות ההוראה הקרובות אליך. יש תארים שיכולים לפתח ולהעשיר אותך בתחום מקצועי מסויים (שהם תארים שניים ולא רק לימודי תעודה. הרלוונטיות של זה כמובן תלויה בתואר הראשון שלך, זה יכול להיות תואר שני בשפות, במתמטיקה, באמנות ועוד).
מעבר לתואר שני בייעוץ חינוכי שציינה אורלי מאורנים יש תואר שני מאתגר ומעניין נוסף שיכול לכוון אותך למקום חדש כמו שאת מחפשת - תואר שני בליקויי למידה (תחום מאוד מבוקש בימינו). במכללות להוראה שמלמדות תואר זה תנאי הקבלה הם לא רק תואר ראשון בתחום אלא גם תעודת הוראה וניסיון – ובזה בהחלט יש לך יתרון (אם זה מעניין אותך אז אני יודעת שהתכנית של בית ברל מאוד טובה).
הרבה הצלחה !
ש
שני יונגר
התלבטות
שלום איילה,
יש המון אפשרויות הפתוחות עבורך לתואר השני ולכן בסופו של יום כדאי שתבחרי את המסלול שאת הכי רוצה להמשיך בו.
ישנם מסלולים לפיתוח טכנולוגיות למידה, פיתוח מערכי לימוד, ייעוץ חינוכי, מנהל החינוך, טיפול באומנויות, פסיכולוגיה חינוכית, מדיניות החינוך וארגונו ועוד רבים אחרים.
השאלה היא לאיזה כיוון את רוצה ללכת, לכיוון ניהולי או להמשיך בהוראה אך אחרת.
חשוב שתשאלי את עצמך מה הוא אופי התפקיד הבא שהיית רוצה למלא.