שלום, אני קצינה משוחררת שרוצה להיות מורה. יש אתר שיכול להסביר לי את כל האפשרויות שלי. הייתי רוצה ללמוד בתוכנית למצטיינים אך ממה שהבנתי התוכניות האלה מיועדות רק למורים בתיכון. אני מאוד מעוניינת ללמד כמורה בבית ספר יסודי. אם אלמד בתיכון האם יהיה לי קשה לעבור משם לבית ספר יסודי? האם בתי ספר מעדיפים מורים ממוסדות לימוד מסויים? האם אוניברסיטאות מועדפות על פני מכללות? תודה רבה
מ
מכללת אורנים
חינוך והוראה
אמילי שלום רב, אני מודה לך על פנייתך.
באתר זה תוכלי לקרוא על כל האופציות העומדות בפנייך בתחום החינוך וההוראה (וגם בתחומים נוספים) ולקבל פירוט אודות כל מוסדות הלימוד המתאימים לכך. מידע יותר ספציפי לגבי כל מוסד לימודים - תוכלי לקבל מאתרי האינטרנט של כל אחד מהמוסדות או ע"י תאום פגישת ייעוץ מול יועץ לימודים. קיימת תכנית מצטיינים של משרד החינוך ובנוסף לכך, לכל מוסד לימודים יש תכנית מצטיינים פנימית - עליך לעמוד בתנאי הקבלה המתאימים לקבלה לתכנית. במידה ותחליטי ללמד בי"ס יסודי תצטרכי להשלים את הסמכתך, עם סיום הלימודים להוראה בחטיבת ביניים. לכל מוסד לימודים יש את היתרונות שלו ואת המוניטין המקצועי שלו בשטח - עליך לבחון את היתרונות של כל מוסד על פי רעות עיניך.
לשאלות נוספות, אשמח לעמוד לרשותך בפורום זה.
בברכה ובהצלחה, גמר חתימה טובה. אורלי - מכללת אורנים
ל
ליהי
תכנית מצטיינים
זה לא נשמע לי הגיוני כ"כ... חברה טובה שלי לומדת בתכנית מצוינים בבית ברל במסלול היסודי. לדעתי אם יש לך נתוני קבלה למסלול מצטיינים לתואר ראשון אז את יכולה לבחור את המסלול המועדף עליך בלי הגבלה (ד"א – אם תתקבלי זה אחלה תכנית! היא קיבלה מלא מלגות ויש בתכנית תכנים מאוד מעניינים)