שלום. אני בת 40 עובדת שנים רבות בהדרכה ומעונינת ללמוד לתואר ראשון. יש לי ידע רב ויכולות אך בגלל שאני לא אקדמאית אני לא יכולה להציע את עצמי לתפקידים שהיו יכולים להוות עבורי אתגר וקידום מבחינה מקצועית. עבודה סוציאלית זה תחום שרבים המליצו לי ללמוד וממש מעניין אותי אך מבחינת ימי הלימודים זה בלתי אפשרי כי אינני יכולה לא לעבוד. עדיפות שנייה אצלי היו לימודי חינוך אך אני חוששת שזה לא ממוקד מספיק ושיש פחות הצעות עבודה בתחום זה. מצאתי מכללה בה יש תואר ראשון בחינוך לאנשים עובדים, זה תחום שמעניין אותי אך אינני יודעת ת'כלס כיצד B.A בחינוך יעזור לי להשתלב בשוק העבודה ולשפר את מעמדי מבחינת הצעות עבודה. מה לעשות???
ש
שני יונגר
בחירת מסלול לימודים בשביל כיוון תעסוקתי
שלום יפית,
מדבריך אני מבינה כי תואר הוא חלק חשוב מבחינתך בקידום המקצועי שלך. עם זאת, לא כתבת אילו דלתות היו סגורות בפניך עקב החוסר בתואר הראשון. האם כל תואר ראשון היה פותח את הדלתות עבורך או תואר ספציפי.
חשוב מאוד שתכתבי לנו לאיזה כיוון את רוצה ללכת ולאן את מעוניית להגיע באמצעות התואר. ישנם מסלולים כמעט בכל תחום המתאימים לאנשים עובדים בזכות קיומם של מוסדות לימוד רבים ומגוונים בארץ. האם תוכלי להסביר לאיזה כיוון את מעוניינת לפנות? כך יהיה קל יותר לתת לך תשובה שאולי תעזור לך לבחור במסלול המתאים לך ביותר.
חג שמח, שני
י
יפית
מיקוד שאלה לגבי תואר ראשון
שני שלום. ראשית, תודה על תשובתך. בשנים האחרונות אני עובדת בתחום הגריאטריה ולכן חשבתי על עבודה סוציאלית תחום שמאוד מעניין אותי ומהווה המשך התפתחות טבעית בתחום. אך כשפניתי למכללות שונות שיש בהן תואר לעו"ס מינימום ימי הלימודים עמד על 3 ימים מרוכזים-( אני עובדת במשרה חלקית אך גם אמא ל- 4). במכללה בה התענינתי לגבי תואר ראשון בחינוך, שזה פעמיים בשבוע אחה"צ, הסבירו לי שעם תואר ראשון בחינוך (שגם מאוד מעניין אותי) אוכל להשתלב גם באגף הרווחה במוסדות שונים ואף בתפקידים מנהליים, אינני יודעת אם זה נכון כיוון שאיני מכירה אנשים שאכן עשו זאת. הגיל שלי משחק פה תפקיד חשוב כי מעסיקים לא אוהבים עובדים מתחת לגיל 28-30 , יש גם ענין הזמן לתואר ובמכללה פרטית מדובר בהרבה כסף, אחרת פשוט הייתי נרשמת, לומדת, נהנית ומנסה את מזלי. הדרישות במשק לתפקידים רבים שעשויים להתאים לי מותנות בתואר אקדמי בעבודה סוציאלית או מדעי החברה וכיו"ב. מה לעשות?
ש
שני יונגר
לאן ללכת?
שלום יפית,
אני חושבת שעניין הגיל הוא בהחלט עניין אמיתי, אך גיל 28 או 30 הוא לא גיל מוקדם בכלל להתחלה של קריירה חדשה. רבים מאוד עושים זאת, עם זאת אני מבינה את החשש שלך מפני דחייה לאחר מאמץ גדול ובמיוחד שאת מכלכלת 4 ילדים.
לגבי הלימודים, אני חושבת שכדאי שלכי ללמוד לתואר שתוכלי לעמוד בו ולסיים אותו ושלא יצריך ממך כוחות בלתי אפשריים. אם מצאת מסלול לימודים לתואר ראשון בחינוך שמתאים לך זה מעולה, וכמובן שאת לא מבוגרת מדיי לשם כך. לימודי חינוך ותחום החינוך בכלל הוא מקום להגשמה של אפשרויות תעסוקה רבות מאוד ומגוונות מאוד בנוסף ללימודים עצמם שהם מעניינים ביותר. וכמובן שהם יוכלו להביא אותך (אם את מתאימה כמובן) גם למקום הניהולי.
עם זאת, מדוע איך שוקלת ללמוד לתואר בגרונטולוגיה? הרי את כבר עוסקת בכך וזה קרוב יותר לעבודה סוציאלית מאשר תואר בחינוך? אולי כדי שתשקלי זאת במיוחד לאור העובדה שתחום זה הולך ומתרחב כל הזמן.
בברכה, שני
ש
שני יונגר
ייעוץ מקצועי לקריירה
שלום יפית,
אני מבינה מדבריך שאת מבולבלת מאוד. מצד אחד את הגעת למסקנה כי תואר ראשון יסייע לך בהשגת מקומות עבודה טובים יותר המותאמים יותר לכישוריך ומצד שני את אינך מעוניינת בהכרח בתואר ראשון בחינוך.
לכן לא אוכל לומר לך אם התואר הזה הוא בדיוק מה שאת צריכה, אך עם זאת קיומו של תואר אקדמי לרוב חשובה מאוד לשם קבלה למקומות עבודה ולתפקידים טובים יותר בשכר גבוה (לא תמיד).
אני חושבת שבאמת כדאי שתלכי לייעוץ מקצועי של יועצי קריירה לפני שאת עושה את ההחלטה ללמוד לתואר ראשון מכל סוג שהוא. יועצי הקריירה מומחים בחשיבה משותפת עם הלקוחות שלהם ובחירה מדוייקת של תחום הלימודים בהתאם לכיוון ברור בקריירה, אם תפעלי כאשר את יודעת מהן המטרות הסופיות של פעולותיך יהיה לך קל לבחור הרבה יותר.