שלום, סיימתי תואר ראשון בשירותי אנוש וברצוני לעשות הסבה להוראה ולעשות תעודת הוראה במתמתיקה ליסודי. האם יש למקצוע ביקוש גדול? האם העובדה שאני רק עושה תעודת הוראה יכול להשפיע על קבלתי לעבודה בבי"ס זה או אחר? האם מכללת אורנים טובה ממכלת גורדון? אם אני עושה רק תעודת הוראה במתמתיקה, האם אני אוכל במשך השנים גם לתפקד כמחנכת?
ש
שני יונגר
הסבה להוראת המתמטיקה
שלום נעמה,
ראשית למורים להוראת המתמטיקה תמיד יהיה ביקוש. עם זאת, הביקוש למורים תלוי גם באזור הגיאוגרפי (כלומר יש אזורים בהם חסרים מורים ואזורים רווים יחסית). לגבי אופי הלימודים, לימודי השלמה לתואר בהוראת המתמטיקה לבעלי תואר בתחום אחר מצריכים השלמות מתחום לימודי החינוך לפני שניתן לסיים את לימודי ההוראה, בד"כ לוקח שנתיים לסיום הלימודים.
אם תרצי לקבל המלצה לגבי מוסד לימודים כזה או אחר נשמח לקבל המלצות אלו מחברי הפורום, אך לנו מנהלי הפורום אין את היכולת לערוך השוואה זו.
לגבי רצונך להיות מחנכת כיתה, במידת הצורך תמיד תוכלי להמשיך וללמוד, מה שבד"כ מבורך במערכת החינוך. לשם כך תתבקשי ללמוד קורסים מסויימים על-מנת שתוכלי להגיחע למקום המחנכת, השאלה היא האם תרצי בכך לאחר שתעסקי בתחום. אולי מבפנים תגלי שיש תחומים אחרים המושכים אותך יותר, אין לדעת ואין חכם כבעל ניסיון.