היי, אני מתלבטת בין לימודי מדעי ההתנהגות לבין חינוך (או חינוך וניהול באונ' הפוחה בר"ג).
יש לי כמה שאלות: 1. האם אפשרויות התעסוקה לאחר תואר ראשון במדעי ההתנהגות וחינוך זהים? (מלבד מורה בבי"ס)?
2. אני מתלבטת אם ללמוד באונ' הפוחה בר"ג מכיוון שאני חוששת מהקושי בצורת הלמידה,האם יש הבדל משמעותי בין מכללות אחרות לבין האונ' הפוחה בר"ג מבינית צורת הלמידה, שעות וכו'?
3. אם אני מחליטה להתחיל ללמוד קורסים בסיסיים בפתוחה, האם אני יכולה לעבור למכללה/אונ' אחרת?
4. מה אפשרויות התעסוקה בתחום החינוך מלבד מורה?
5. האם תואר של הפתוחה נחשב בחוץ כפחות יוקרתי?
6. יש כאן מישהו שלומד בפתוחה שיכול להמליץ?
תודה רבה
ש
שני יונגר
בחירת מסלול לימודים לפי המטרה הסופית
שלום שירלי,
להלן תשובותי: 1. אני חושבת שהבקשה להשוואה כאן היא בעייתית, אלו שני מקצועות שונים בתכלית. השאלה שאת חייבת לשאול את עצמך היא מה את מעוניינת לעשות לאחר סיום התואר, כלומר לאן את שואפת להגיע. אם את לא רוצה להיות מורה זה מקובל, אך אולי עדיין התואר בחינוך יתאים לך לשאיפות אחרות שיש לך מבחינה מקצועית. אז התשובה היא לא בהכרח.
2. לגבי אופי הלימודים של האוניברסיטה הפתוחה ברמת גן, הלימודים מתקיימים במתכונת שונה מזו המקובלת באוניברסיטה הפתוחה ודומים יותר ללימודים במכללה ככל המכללות. לגבי אופי הלימודים במכללות אחרות, זה משתנה מאוד, כל מוסד לימודים בוחר אופי לימוד שונה ואופי בניית תואר שונה ולכן כמובן שיש הבדל.
3. לגבי אפיקי מעבר, כדי שתבברי אותם באו"פ או במוסד הלימודים אליו את שוקלת לעבור לפני שאת מתחילה, כמו כן זו צריכה להיות עדיפות אחרונה מבחינתך כי כמעט תמיד מפסידים חלק מהקורסים או חלק מהנקודות זיכוי האקדמיות עם המעבר, כך שהוא לא מומלץ בדרך כלל.
4. תחום החינוך מבחינת תעסוקה הוא מגוון מאוד, רראשית אפשר לעסוק בהוראה, אך יש מגוון של תפקידים בעמותות השונות, בסוכנות היהדוית או כל תחום חברתי אחר שתואר בחינוך יכול להיות מצויין, אפילו ניהול.
5. התואר של האו"פ יוקרתי מאוד כמו התארים של כל האוניברסיטאות האחרות בישראל.
6. לגבי המלצות נשמח לשמוע מחברי הפורום.
בנוסף שירלי, אבקש ממך להגיד לי לאיזה כיוון מקצועי את מעוניינת ללכת כך אולי אוכל לנסות ולעזור לך לבחור מסלול לימודים שיסייע לך להשיג את המטרה.
בברכה, שני
ש
שירלי
תשובה
היי שני, תודה רבה על תשובותיך... אני לא כ"כ יודעת להגדיר לאיזה כיוון מקצועי אני מעוניינת כעיקרון עד לפני שנה ההיתי בטוחה שאני רוצה להיות מורה אבל ויתרתי על זה בגלל המשכורת בעיקר ובגלל שאני לא יודעת מה לבחור ללמד או עד כמה אני מתחברת למקצועות האלה... חשבתי על פסיכולוגיה אבל הבנתי שאין כ"כ ביקוש למקצוע הזה.
אני לא כל כך מכירה תפקידים בתחום החינוך או מדעי ההתנהגות שאוכל לעסוק בהם לאחר תואר ראשון. נתת לי דוגמאות של תפקידים אבל רציתי לדעת יותר מה התפקיד כולל... התפקידים שמעניינים אותי קשורים בטיפול,הדרכה, הוראה או ניהול (כמו יועצת בי"ס, הדרכה, מפתחת הדרכה)
כיום אני עובדת כבודקת תוכנה וחשבתי להמשיך בתפקיד הזה וללמוד חינוך וניהול באונ' הפתוחה (ניהול - כדי שיעזור לי לתפקיד הרלבנטי וחינוך - במידה ולא ארצה להמשיך בפתקיד אוכל לעבוד בתחום החינוך), אך אני מאד חוששת ללמוד בפתוחה (במכללת ר"ג) כי אני לא יודעת עד כמה זה יתאים לי.
הייתי בייעוץ במכון אדם מילא ועדיין אני לא מוצאת מה ללמוד, אני מאד לחוצה להתחיל ללמוד.
לגבי שאלה מס' 3 - לא הבנתי איך ולמהה מפסידים חלק מהקורסים/נקודות? תוכלי להסביר?
ש
שני יונגר
שלום שירלי
שלום שירלי,
תודה רבה על התשובה המפורטת. אני מבינה לחלוטין את הבילבול והתחושה שעכשיו את חייבת לדעת מה את רוצה לעשות בחייך המקצועיים. עם זאת אני מבינה מדבריך שאת בסה"כ אוהבת את מה שאת עושה היום שזה דבר פשוט נפלא.
ישנם מקצועות באקדמיה אשר הם כמו דף קנבס המאפשר לך במידה רבה לצייר עליו את עתידך, חינוך הוא בהחלט אחד מהתחומים הללו. אני מבינה שאינך רוצה להיות מורה ושאת חוששת מהשכר (שלא תמיד הוא נמוך כל כך לידיעתך-זה תלוי גם בתחום ובאזור המגורים ועוד).
בהוראה ובחינוך בכלל מדברים על תפיסת עולם ועל דרך חשיבה ופעולה בהתמודדות עם מצבים, לכןם אנשי חינוך רבים נמצאים היום בתפקידי מפתח בחברות שונות כמנהלי הדרכה, מנהלי פרסום ואף מכלים של חברות שונות. מורה הוא בעל כישורים של משא ומתן, עמידה מול קהל, פרזנטציה, בנייה של הדרכות מורכבות מאוד שירות לקוחות ועוד ועוד. זהו אחד התחומים המאפשרים מעבר לאפיקים מאוד מעניינים כפי שציינתי לפני כבר קודם.
לגבי המסלול של האו"פ עם מכללת ר"ג של ניהול וחינוך (דרך אגב קיים בעוד מוסדות לימוד שכדאי שתבדקי את העניין) בהחלט נשמע כמו מסלול שמתאים למבולבלים והוא יעזור לך לשמור את האופציות פתוחות.
לגבי השאלה השלישית והפסד הנק"ז- כל מוסדלימודים בונה את הקורסים לפי מס' שעות לימוד+סילבוס המקיף את כל החומר הנלמד באותו הקורס. כאשר מבקשים לעבור ממוסד לימוד אחד לאחר מתבקשים להביא את הסילובוסים של הקורסים שנלמדו במוסד הלימודים הקודם, ומוסד הלימודים החדש אינו מתחייב לקבל את הקורסים הללו. לכן, אם את אינך בטוחה היכן את רוצה ללמוד אז אולי כדאי שתמשי בסקר השוק ותבחרי את המקום בו תתחילי וגם תסיימי, שלא תפסידי.
אם את רוצה לשמוע על עוד מוסדות לחינוך וניהול פני לשירות של האתר והם יעזרו לך.
נקודה אחרונה- כיוון שהתואר בר"ג הוא תוצר של שיתוף פעולה בין שני מוסדות הלימוד, ייתכן מאוד שאופי הלימודים דומה יותר למסלולי לימוד במכללות אחרות או אוניברסיטאות מאשר לאופי הלימודים שאת מכירה מהאו"פ. כדאי שתלכי אליהם להתרשם בפגישת ייעוץ לפני שתחליטי סופית היכן ללמוד.