שלום. יש לי תואר ותעודת הוראה בחינוך לגיל הרך. אני מעוניינת לעבוד בהוראת לקויי ראיה ו/או שמיעה. האם בשביל זה אני צריכה ללמוד הסבה לחינוך מיוחד,או שאוכל ללמוד קורס מקוצר המתמקד בתחום זה? תודה ויום נפלא!
מ
מכללת אורנים
לקויי ראייה ושמיעה
איילת שלום רב, אני מודה לך על פנייתך.
ההמלצה הטובה ביותר היא לעשות הסבה לתחום החינוך המיוחד - על מנת לקבל את מלוא הכלים, הידע והביטחון לעבוד עם אכלוסיות מיוחדות. מאחר ויש לך כבר תעודת הוראה בחינוך לגיל הרך, סביר להניח שתכנית ההסבה לחינוך מיוחד תהיה מקוצרת, באופן יחסי.
לשאלות נוספות, אשמח לעמוד לרשותך בפורום זה.
בברכה ובהצלחה, אורלי - מכללת אורנים
א
איילת
תודה, שאלה נוספת
בדקתי את התחום של הסבה לחינוך מיוחד. אמנם זו תכנית קצרה יחסית, אך עדיין זה אורך כשנה וחצי לפחות, וכן עולה סכום לא קטן של כסף (כ-13,000 לשנה ). רציתי לדעת אם יש מסלול לימודים מקוצר וממוקד בתחום של לקויי ראיה ו/או שמיעה. (אם לא תהיה ברירה אלך להסבה, רק אשמח לדעת אם יש אפשרות לתהליך מקוצר)
תודה.
מ
מכללת אורנים
לקויי ראייה ושמיעה
איילת שלום רב, אני מודה לך על התגובה.
אני חייבת לציין שבאופן אישי אינני מכירה תכנית מקוצרת וממוקדת בתחום. מדובר באוכלוסיית יעד הדורשת ידע וכלים מקצועיים ואינני מאמינה שניתן ללמוד זאת באופן מקוצר. המלצותיי הן: 1. להשאיר את פרטייך האישיים באתר ונציג מטעם מוסדות הלימוד הרלוונטיים יחזרו אליך, ( יכול להיות שקיים מסלול מקוצר בתחום ). 2. במידה ותחליטי לבחור במסלול הסבה, נסי לפנות אל דיקן הסטודנטים במוסד הלימודים בו תבחרי ללמוד ולהגיש בקשה למלגת לימודים.