היי, יש לי תואר ראשון במדעי ההתנהגות עם התמחות בפסיכולוגיה וכיום אני עובדת קרוב לשנתיים בתחום של משאבי אנוש וגיוס. בזמן האחרון הבנתי שזה לא התחום שאני מעוניינת לעסוק בו ואני מאוד רוצה ללמוד את התחום של ליקויי למידה ואבחונים דידקטיים. יש לי 2 שאלות: 1 איך מומלץ להיכנס לתחום בהתחשב בכך שאין לי שום ניסיון פורמלי בחינוך? הבנתי שתואר שני בלקויות למידה מיועד בעיקר לאנשי חינוך, אם כך- האם עדיף לי ללמוד תואר ראשון נוסף בחינוך? אני ממש לא מבינה בתחום ומאוד חשוב לי להיכנס אליו נכון ולא למצוא את עצמי מחוסרת עבודה לאחר מכן. 2. אני לא רוצה לעסוק בחינוך, אלא יותר בטיפול, אבחון וליווי אישי של ילדים והורים. האם יש תואר שעונה על הדברים האלה? אני רק עכשיו מתחילה לברר אז אני עדיין לא מכירה איזה תארים קיימים בתחום. תודה!
ש
שני יונגר
מסלול לאבחון דידקטי
שלום אוסנת,
כדי ללמוד לתואר מאבחנת דידקטית עליך בין היתר להיות בעלת תעודת הוראה.
לפיכך, כדי להגיע לתחום עליך ללמוד לתעודת הוראה. תוכלי לעשות זאת בכל מסלול להסבת אקדמאים שתבחרי. ולאחר מכן יש שתי אפשרויות: 1. למצוא מוסד לימודים אשר יקבל אותך ישירות למסלול מאבחנים דידקטיים 2. לעסוק בתחום כפי שמרבית מוסדות הלימוד ידרשו ממך לפחות שנתיים ניסיון בהוראה.
אם את רוצה יותר תחומים של טיפול במשפחה יש לכך אפשרויות אחרות, יותר טיפוליות. השאלה הא באמת מה בדיוק את רוצה לעשות? גם בפסיכודרמה או טיפול במוסיקה או בציור תוכלי לעסוק בטיפול של ילדים ומשפחותיהם. זה מאוד תלוי מה הכיוון שלך.