שלום, אני מתלבטת לגבי לימודי חינוך בכמה היבטים, רציתי לדעת לגבי ההפתחות וההתקדמות בחינוך, אני מאד רוצה לעבוד ולהתעמק בתחום, אך מעבר למעשיות בבתי-ספר (הוראה), אני בעיקר רוצה את ההמשך של הלימודים, תואר שני, תאוריות, מחקר, מבחינתי ללמוד וללמוד כל הזמן. אני רוצה בגדול בעתיד גם להשתלב כמרצה בתחום החינוך, ליצור יותר פרוייקטים חינוכיים וליזום.
לכן, אני גם רוצה לדעת מה האפשרויות אחרי תואר ראשון, מבחינת המשך של לימודים וגם מבחינת במה אפשר להשתלב בעבודה שהיא לא רק תעודת הוראה, לא רק להיות מורה בביה"ס.
שאלה אחרונה, מה ההבדל בין אונ' למכללה מבחינת הלימודים? (ולא רק כי באונ' זה 3 שנים ומכללה 4) האם בחינוך נחשב יותר ללמוד במכללות השונות על-פני אונ'? כי אני רואה שמכללות מאד מתגאות בדגל החינוך ובאונ' התחום יותר נחבא אל הכלים.. במסגרת 'עוד חוג'...
ז
זהר
שאלה נוספת
האם יש אפשרות כזו של תואר ראשון באוניברסיטה העברית ואלחר מכן לעשות תואר שני במכללת לוינסקי או בית-ברל (ז"א, להמשיך להתקדם וללמוד במקום, מוסד שונה ממי שעשיתי בו את התואר הראשון)? האם זה משנה מבחינת איכות התואר? תנאי קבלה? האם זה משפיע על עבודה בעתיד?
תודה.
מ
מכללת אורנים
שאלה נוספת
זהר שלום רב,
לשאלתך, אין כל בעיה להתחיל במוסד אקדמי אחד - תואר ראשון ולהמשיך במוסד אקדמי אחר - תואר שני, עליך לעמוד בתנאי הקבלה שמציג מוסד הלימודים. עובדה זו לא משפיעה על תנאי הקבלה, איכות התואר או הקבלה לעבודה בעתיד.
לשאלות נוספות, אשמח לעמוד לרשותך בפורום זה.
בברכה ובהצלחה, אורלי - מכללת אורנים
ז
זהר
המשך. ממוקד ותמציתי וסופי יותר.
שלום שוב. תודה על התשובות ותשומת הלב. בכדיי להיות מדוייקת יותר ועיניינית אנסח מחדש לאחר מה שהוספתי לקרוא ולברר. אני מעוניינת בעיקר בלימודי המשך, מעניין אותי תחום המחקר בין אם זה פיתוח תכניות לימוד או מחקר ופיתוח יח' לימוד, או הכשרת מנהלים. טך, מעניין אותי גם הנחיית קב' בתחום החינוך, כלומר הנחיית מורים בהשתלמות ואנשי חינוך. פיקוח על מערכת החינוך, יזומות חדשות וכדומה. יותר תמציתי או עדיין כללי מידי?
מזה אומר? איזה תארים ותעודות עליי לרכוש? האם זה משנה באיזה מוסד לומדים? מה התחום ו/או התת תחום שעליי ללמוד ולהמשיך ללמוד?
תודה.
מ
מכללת אורנים
התלבטות במסגרות לימודי חינוך
זהר שלום רב, אני מודה לך על פנייתך.
לשאלתך, ניתן להתקדם ולהתפתח בתחום החינוך (ולא רק לעסוק בתחום ההוראה) קיימים מספר מוסדות אקדמיים בהם ניתן ללמוד תואר ראשון בחינוך שמטרתו - להכשיר מורים-מחנכים בעלי אופקים רחבים יותר, בתחום עיסוקם ובעלי תשתית טובה להמשך התפתחותם המקצועית. בהמשך ניתן להמשיך לתארים מתקדמים ואף לתחומי מחקר ודוקטורט. האפשרויות העומדות בפנייך מגוונות - אני ממליצה לך בשלב הראשון להתמקד בתחום המעניין אותך כתואר הראשון ולאחר מכן לחשוב על מסלול ההתקדמות המקצועית לתארים מתקדמים. בנוסף, אני ממליצה לך להתייעץ עם יועץ לימודים מטעם המוסד לימודים בו את מעוניינת ללמוד ולשמוע על מסלולי הלימוד העומדים בפנייך.
לשאלות נוספות, אשמח לעמוד לרשותך בפורום זה.
בברכה ובהצלחה, אורלי - מכללת אורנים.
ז
זהר
תודה. המשך קצר...
תודה על התשובה. אני רוצה להתמקד בתחום עיקרי אחד בתוך כל המגוון הרחב שחינוך מציע, אך איני יודעת בדיוק מה התתי-תחומים ומה זה אומר... במה האפשרויות בדיוק שיש לי להתמקד בהם בתוך החינוך. מעבר לתעודת הוראה, מה עוד התואר מציע? לאן עוד אפשר לפנות ולעבוד? אילו עוד תחומים יש בחינוך שאפשר לשלב?
את מבינה... אני מאד רוצה להתמקד אך אני לא יודעת מראש מהן האפשרויות שיש לי מעבר לתואר עצמו וכמובן לתעודת הוראה.. מה יש מעבר?
שוב, תודה רבה.
מ
מכללת אורנים
המשך קצר
זהר שלום רב, אני מודה לך על פנייתך.
שאלתך מאוד כללית, נוסף על כך תחום החינוך הינו תחום רחב היקף המסתעף להמון תתי נושאים - חינוך לגיל הרך, חינוך מיוחד, חינוך לכיתות יסוד/ על יסודי ועוד. בהמשך ניתן להתמקצע בתחומים נוספים - ייעוץ חינוכי, אבחון דידקטי, הערכה בית ספרית, שפות ועוד. (לא ניתן לפרט אודות כל התחומים בהודעה קצרה בפורום.)
אני ממליצה לך לקרוא, תחילה, באתר זה ובאתרים נוספים אודות תחום החינוך ותתי התחומים בו, לאחר שתמצאי תחום אחד או יותר הנראים לך יותר, על פני תחומים אחרים, תוכלי להתייעץ באופן פרטני במוסד הלימודים בו תבחרי ללמוד.
אשמח לענות על כל שאלותייך - היכן ניתן לעבוד? מה התואר מציע? וכו' לאחר שאדע באיזה תחום את בוחרת להתמקד.