היי,אשמח לעזרה בנוגע לתואר שני בייעוץ חינוכי לגיל הרך. שמעתי שיש 2 מסלולים שיכולים לעניין אותי אחד בחיפה ואחד בתל אביב. האם מישהו יוכל להגיד מה ההבדל בינהם? כמו כן,יש לי תואר ראשון בפסיכולוגיה עד כמה המעבר הזה חד?
מ
מכללת אורנים
תואר שני בייעוץ חינוכי לגיל הרך
יעל שלום רב, אני מודה לך על פנייתך.
קיימים מספר מסלולים לייעוץ חינוכי (כתואר שני) עם מסלול התמחות בגיל הרך. חשוב לציין שלכל תכנית או מוסד לימודים יש את היתרונות והחסרונות שלו, עליך לבחון זאת מול כל מוסד לימודים. קיים גם שוני מבחינת תנאי הקבלה - ישנם מוסדות הדורשים ניסיון בתחום החינוכי ותעודת הוראה. אני ממליצה לך ליצור קשר עם מוסדות הלימודים לגביהם את מתלבטת ולבדוק איזו תכנית מתאימה לך יותר, כדאי לך גם לנסות לשוחח עם סטודנטים הלומדים בתכנית עצמה. חשוב לציין, בחלק ממוסדות הלימוד התכנית לייעוץ חינוכי הינה בעלת אוריינטציה טיפולית, אני מאמינה שהמעבר מתחום הפסיכולוגיה לתכנית מסוג זה, הינו מעבר טבעי והרבה פחות חד.
לכל שאלה נוספת - אשמח לעמוד לרשותך בפורום זה.
בברכה ובהצלחה, אורלי - מכללת אורנים
י
יעל
ייעוץ חינוכי
אורלי,תודה רבה על המענה המהיר,אני בהחלט צריכה לעשות בירורים. שאלה נוספת רק האם תוכלי להגיד לי באיזה מוסדות יש תואר שני בייעוץ חינוכי לגיל הרך. ראיתי שיש בחיפה,תל אביב ולגבי אורנים לא ממש הבנתי אם קיים/לא קיים. עדיפות לאזור הצפון. תודה שוב, יעל.
מ
מכללת אורנים
ייעוץ חינוכי
יעל שלום רב, אני מודה לך על תגובתך.
לשאלתך קיימים מספר מוסדות אקדמיים בהם ניתן ללמוד תואר שני בייעוץ חינוכי, עם התמחות בגיל הרך - באזור הצפון: אוניברסיטת חיפה ומכללת אורנים.