שלום, אני מסיים בסמסטר הקרוב תואר בפיסיקה ורציתי לגעת היכן יש מסלולי הסבת אקדמאים להוראה המתמחים בהוראת פיסיקה. האם המסלולים מותאמים להשלמת תעודת הוראה תוך שנה במקביל לעבודה? או שמסלולי התעודה בשנה דורשים להגיע למוסד הלימודים כל יום?
תודה
ל
לירון
פיסיקה - הסבת אקדמאים
בד"כ מי שעושה הסבה בפיסיקה הוא בוגר תואר ראשון מאחת האוניברסיטאות ואז רוב הסיכויים הם שהוא לא יצטרך השלמות במקצוע. זה אומר שניתן לסיים את לימודי ההסבה בשנה אחת בלבד. לא סביר שהלימודים יהיו מדי יום אבל סביר שהם לא יאפשרו לך לעבוד במשרה מלאה במקביל (בכל זאת יש חובות אקדמיות ושעות התנסות מעשית). לא כל המכללות להוראה מציעות הסבת אקדמאים בפיסיקה אבל בהחלט יש כמה מכללות טובות בהן תוכל למצוא אפשרות זו. אני באופן אישי יודעת שבאזור המרכז בבית ברל יש מסלול מיוחד בהסבת אקדמאים לפיסיקה ויכול להיות שגם באורנים בצפון. תבדוק. ובהצלחה כמובן.
א
אריאל פוקס
הסבת אקדמאים להוראת מתמטיקה-פיזיקה
מתן שלום, מזל טוב לרגל סיום התואר.
במכללת דוד ילין יש חוג מעולה למתמטיקה ופיזיקה. במידה שתעבור בהצלחה את המיונים של ועדת הקבלה תוכל ללמוד במסלול העל יסודי עם התמחות במתמטיקה-פיזיקה.
בכדי לדעת מה אורכה של הסבת האקדמאיים שלך, עליך להפגש עם ראש המסלול העל יסודי ועם ראש החוג למתמטיקה-פיזיקה והם יבחנו כמה פטורים הם יכולים לתת לך על סמך לימודים קודמים.
שיהיה לך בהצלחה בדרכך החדשה. אריאל פוקס, ראש היחידה לקבלת סטודנטים המכללה האקדמית לחינוך על שם דוד ילין ירושלים
מ
מכללת אורנים
תעודת הוראה בפיסיקה
מתן שלום רב, אני מודה לך על פנייתך.
ישנם מספר מוסדות אקדמיים בהם ניתן לעשות תעודת הוראה בפיזיקה. תוכל להשאיר את פרטייך האישיים באתר זה ונציג מטעם המוסדות הרלוונטיים יחזור אליך בהקדם. בחלק ממוסדות הלימוד, ניתן לבנות מערכת שעות אישית המותאמת לנתונייך האישיים ובנויה על פי צרכייך - כך תוכל להמשיך לעבוד וללמוד לתעודת ההוראה במקביל. על מנת לדעת פרטים מדויקים יותר על מסלול ההכשרה - אני ממליצה לך לפנות באופן פרטני לכל מוסד בו את מתעניין ולברר לגבי היקף השעות ותנאי הקבלה.