תודה רבה על תשובתך. אני ימקד יותר את שאלתי.חינוך מיוחד(התחום הספציפי,)דווקא מעניין.מה שממש לא מושך אותי זה דווקא הוראה .כלומר להכין מערך שיעור ואסטרטגיות למידה וכו'.. כלומר להיות מורה.ותחום הייעוץ (אני רוצה בגיל תיכון)כן מעניין. השאלה היא,האם כדאי לי להמשיך בלימודים אלו למרות שההוראה לא מעניין אותי,או שאוכל למצא עבודה בתחום הייעוץ בלי להיות מורה?או יותר נכון האם ייעוץ מתאים למי שכלל לא רוצה להיות מורה? אודה לך מאוד לתשובתך(אני ממש בהתלבטות) תודה מראש נילי
מ
מכללת אורנים
המשך - ייעוץ חינוכי
נילי שלום רב, אני מודה לך על תגובתך.
כפי שציינתי, תחום הייעוץ החינוכי הינו תחום רחב היקף הכולל תתי תחומים רבים. תפקיד היועץ החינוכי שונה בתכליתו מתפקיד המורה בבתית הספר, אולם ניתן לומר ששני התפקידים בעלי אורנטציה חינוכית-טיפולית. תפקיד היועץ החינוכי הינו תפקיד מורכב, עליו לשלוט במיומנויות רבות בתחום איתור וזיהוי מצוקות של תלמידים, מורים ומערכת בית הספר, התערבויות טיפוליות קצרות טווח וממושכות יותר ומיומנויות חקירה והתבוננות. סטודנטים בתכנית ייעוץ חינוכי נדרשים להתנסות בבתי הספר, נדרשים להיכרות עם תכניות התערבות ייעוציות עדכניות, למידה אודות עבודה בצוות רב מקצועי, הבנת המשמעויות המגוונות של הקשיים במערכת הבית ספרית. הם יוכשרו למפות צרכים של ארגונים ופרטים ולהתערב בהתאם למיפוי זה.
בהתאם למה שפרטתי לעיל אודות תוכן הלימודים ובנושא תפקיד היועץ החינוכי - עליך לשאול את עצמך האם הלימודים עשויים לעניין אותך והאם התפקיד עצמו מתאים לאופי ולרצונות שלך.