שלום, ברצוני לדעת האם אפשרי להתקבל לתואר ראשון בחינוך לגיל הרך ללא ציון הפסיכומטרי.. יש לציין שעשיתי בעבר במסגרת השירות הצבאי, מה שגרע בציון נמוך של 410.. יש לי תעודת בגרות מלאה עם ממוצע 82 ו4 יחידות אנגלית. אני ממש אובדת עצות ולא מעוניינת במבחן פסיכומטרי נוסף , במקרה הכי גרוע מכינה.. בבקשה אודה לכל המבינים בתחום. בתודה מראש, מיטל.
מ
מכללת אורנים
תואר ראשון - חינוך לגיל הרך
מיטל שלום רב, אני מודה לך על פנייתך.
ישנם מוסדות אקדמיים אליהם ניתן להתקבל ללא ציון פסיכומטרי, אלא, על פי ממוצע בגרויות בלבד. חשוב לציין שתנאי הקבלה משתנים בין מוסד אחד לשני ולכן עליך לברר באופן מפורט את תנאי הקבלה למוסד הלימודים בו את מעוניינת ללמוד. בנוסף, במידה ואת לא עומדת בתנאי הקבלה, ניתן לקבל ייעוץ אישי מטעם כל מוסד לימודים לגבי הדרכים לשיפור הממוצע - מכינה, שיפור בגרויות, פסיכומטרי וכו'.
לכל שאלה נוספת, אשמח לעמוד לרשותך בפורום זה.
בברכה ובהצלחה, אורלי - מכללת אורנים
מ
מיטל
תואר ראשון חינוך- גיל הרך
תודה על תגובתך המהירה. הייתי שמחה לשמוע קצת פרטים על מכינה לפני פניה למוסד כלשהו... מה בדיוק עושים שם וכמה זמן זה נמשך.. אני מודעת לכך שבכל מוסד זה מס' שונה של חודשים (שמעתי על מכינה של שנה\חצי שנה..) אך הנורמל מהו האם מכינה משמע שיפור בגרויות? תודה וסליחה על הבורות בנושא :)
מ
מכללת אורנים
תואר ראשון - חינוך לגיל הרך
מיטל שלום רב, אני מודה לך על תגובתך.
לשאלתך, תחום המכינות אכן משתנה בין המוסדות השונים - הן מבחינת משך זמן המכינה, מבחינת אישור המכינה כתנאי לקבלה ללימודים והן מבחינת העלות. ברוב המוסדות ניתן להתקבל ללימודים על סמך ממוצע ציונים של המכינה, ציון הממוצע כתנאי קבלה, משתנה בין מוסד למוסד. משמעות המכינה הינה שיפור מקצועות הבגרות. אני ממליצה לך לפנות אל המוסד האקדמי בו הינך מעוניינת לעשות בו מכינה ולקבל פרטים מפורטים בנושא.