שלום אני מתלבטת אם להירשם לתואר שני בלקויות למידה במכללת בית-ברל. אין לי תכניות להיות מאבחנת, אני רוצה להעמיק את הידע שלי בלקויות למידה אך חשוב לי שהתואר ייפתח לי עוד אופציות עבודה מחוץ לביה"ס. בבית-ברל מקבלים תעודה של מת"לית. הייתי ביום הפתוח ולפי מה שהבנתי התואר לא יאפשר לי לעבוד בתפקידים מגוונים, הדבר תלוי בעיקר בי ובמי שמעסיק אותי. האם ידוע לכם אם יש אפשרות לעסוק בתפקיד אחר מלבד מורה או מת"לית לאחר התואר ובמסגרת חוץ בית ספרית? בנוסף, האם יש לימודים אחרים (מלבד ייעוץ חינוכי, עבודה סוציאלית וטיפול באמנויות) שיכשירו אותי לתחום של הדרכה/הכוונה/ייעוץ/טיפול. אני שוקלת גם ללמוד לימודי תעודה אם לא יהיה בנמצא תואר שני מתאים. תודה רבה
מ
מכללת אורנים
תואר שני או לימודי תעודה?
שירלי שלום רב, אני מודה לך על פנייתך.
במידה ואינך מעוניינת להיות מאבחנת, הייתי ממליצה לך לחשוב על תואר שני , אחר הקשור לתחום ההדרכה והטיפול כגון - ייעוץ חינוכי, חינוך מיוחד או תרפיה באמצעות אומנות/מוסיקה. לימודי תעודה גם הם אופציה מתאימה, במידה ואינך מוצאת תואר שני שמעניין אותך, ישנם תחומים מרתקים כגון פסיכותרפיה שיכולים לעניין אותך. במידה וברצונך להעמיק את הידע שלך בתחום הלקויות למידה, את יכולה לבחון גם את תחום החינוך המיוחד כתואר שני.
אני ממליצה לך לקרוא אודות כל תכנית, פעם נוספת, להתייעץ עם סטודנטים הלומדים בתכניות הנ"ל ולבחור את התחום שמעניין אותך ושבו תרצי לעסוק בעתיד.
לכל שאלה נוספת, אשמח לעמוד לרשותך בפורום זה.
בברכה ובהצלחה, אורלי - מכללת אורנים
ש
שירלי
חינוך מיוחד לתואר שני
אורלי תודה אני בודקת אופציות של הנחיית קבוצות וגם הדרכה של אמנות משקמת. המלצת לי לבדוק תואר שני בחינוך מיוחד. קראתי על מסלולי ההתמחות באוניברסיטאות, אך מדובר על התמחות באוטיזם או לקויי שמיעה. שני תחומים אלו לא מעניינים אותי. אני מתעניינת בלקויות למידה ובריאות הנפש. כיצד לימודי חינוך מיוחד יכולים להכשיר אותי לעבוד עם אוכ' זו? ואם ישנה אפשרות כזאת איך באה לידי ביטוי העבודה איתם? אין לי מספיק מידע בעניין. אשמח אם תעזרי לי בעניין וגם אם תתני לי שם של מוסד שיכול לענות לי על צרכים אלו.