שלום, אני מורה ותיקה, בעלת תואר B.E.D (חינוך וספרות ממכללת אורנים). ברצוני ללמוד ייעוץ חינוכי. האם אקבל פטור ממקצועות שונים או שאצטרך ללמוד מסלול מלא? אני מבררת לגבי תואר ראשון.
מ
מכללת אורנים
לימודי ייעוץ חינוכי לאחר תואר B.Ed
טל שלום רב, אני מודה לך על פנייתך.
אינני מבינה מדוע את מעוניינת ללמוד ייעוץ חינוכי כתואר ראשון? מאחר וכבר יש לך תואר ראשון בחינוך וספרות ממכללת אורנים (ואולי גם תעודת הוראה?) תוכלי לנסות להתקבל לתואר שני בייעוץ חינוכי. לגבי נושא הפטורים - הדבר תלוי בעיקר במוסד הלימודים בו את מעוניינת ללמוד. אני ממליצה לך ליצור קשר עם מוסד הלימודים בו את מתעניינת, להגיש את כל נתונייך האישיים - תעודת זכאות וגליונות ציונים ולבדוק מול יועצת הלימודים האם מגיעות לך הקלות.
לכל שאלה נוספת, אשמח לעמוד לרשותך בפורום זה.
בברכה ובהצלחה, אורלי - מכללת אורנים
ט
טל
ייעוץ חינוכי
ראשית, תודה, אורלי על תשובתך. שנית, לפני זמן מה התעניינתי באורנים בקשר ללימודי ייעוץ חינוכי לתואר שני ודוקא שם, המכללה בה למדתי, אמרו לי שלא אוכל ללמוד ייעוץ חינוכי כלל, משום שאינני באה מרקע טיפולי (חינוך מיוחד, פסיכולוגיה וכו'). כפי שכתבתי, אני בוגרת מכללת אורנים, יש לי B.E.D. בחינוך וספרות ואני, כמובן בעלת תעודת הוראה ומורה בפועל שנים לא מעטות. זה היה מאד מאכזב, אני מודה. מהשיחה ההיא הבנתי שאני צריכה ללמוד לתואר ראשון בתחום. אם את יודעת משהו אחר - אשמח לשמוע. בתודה טל
ש
שירלי
ממש מוזר...
בד"כ במכללות להוראה דרישות הקבלה לתואר שני בייעוץ חינוכי הן תואר ראשון (בציון מסוים כמובן), תעודת הוראה וניסיון. יכול להיות שאם את לא מגיעה מרקע טיפולי (קרי: חינוך מיוחד) אז תצטרכי עוד קצת השלמות אבל זה ממש בזבוז זמן לעשות עכשיו תואר ראשון בייעוץ חינוכי. מציעה לך לבדוק בעוד מכללות טובות להוראה את הנושא כדי לקבל תמונה רחבה יותר (אם אני לא טועה מורה שעובדת איתי לומדת עכשיו ייעוץ חינוכי בבית ברל והיא לא מגיעה מרקע של חינוך מיוחד... ). בכל מקרה, לדעתי כדי להתקבל כיועצת בבית הספר הדרישה היא גם לתואר שני בתחום ולא לראשון. תבדקי ובהצלחה.
ט
טל
תודה רבה
אני מודה לך על תגובתך.
מ
מכללת אורנים
ייעוץ חינוכי
טל שלום רב, אני מודה לך על תגובתך.
אני חייבת לציין שבדקתי את הנושא לעומק ואף העלתי אותו לדרגים הגבוהים של הנהלת אורנים, על מנת לקבל תשובה הולמת. תכנית הייעוץ החינוכי במכללת אורנים, הינה באוריינטציה טיפולית (ולא מחקרית ) ועל כן כמות ההשלמות להן תדרשי הינה גבוהה ביותר, אך עם זאת הנושא נמצא בטיפול כרגע וקיים סיכוי שנצליח לתת לך מענה בקרוב. אני ממליצה לך לשוב וליצור קשר עם מרכז המידע של מכללת אורנים, לקראת חודש מאי. במידה וברצונך לפנות לדרך בטוחה ולהירשם כבר בזמן הקרוב, ישנם מוסדות אקדמיים נוספים בצפון ובמרכז, אליהם ניתן להתקבל לתכנית הייעוץ החינוכי לתואר שני (ולאו דווקא לשוב ולעשות תואר ראשון.) אני ממליצה לך לבדוק את הנושא לעומקו.