שלום, יש לי תואר ראשון בפסיכולוגיה ממוצע 85. בעתיד מעוניינת לעסוק כמאבחנת. לפי הבנתי בכדי להיות מאבחנת יש צורך בתעודת הוראה. התעניינתי בהסבה להוראה בחינוך המיוחד (גילאי 6-21) ומתלבטת איזו מכללה נחשבת ביותר בתחום (בית ברל, לוינסקי וכדומה...)?? האם תעודת הוראה בחינוך המיוחד מספקת גם לעבודה בבתי ספר בחינוך הרגיל? הבנתי כי בעתיד רוצים כי מאבחן יהיה בוגר תואר שני, האם זה נכון? ואם כן, האם זה יחול גם על מאבחנים בפועל?
איפה אפשר לברר את הוראות משרד החינוך לכל הנ"ל, וכן את השכר הממוצע במשק לחינוך מיוחד?
תודה מראש!! גל.
מ
מכללת אורנים
הסבה לחינוך מיוחד
גל שלום רב, אני מודה לך על פנייתך.
לשאלותייך, 1. קיימים מספר מוסדות אקדמיים טובים בהם ניתן לעשות הסבה להוראה - אני ממליצה לך ליצור קשר עם מספר מוסדות ולבחור במוסד שנראה לך ביותר על פי הקריטריונים שחשובים לך - קרבה גיאוגרפית, איכות צוות הוראה, איכות סטודנטים, סיוע במציאת עבודה עם סיום התואר, מוניטין בשדה החינוכי ועוד. 2. תעודת הוראה בחינוך מיוחד יכולה לספק עבודה גם בחינוך הרגיל וזאת בהתאם להיצע המורים ולביקוש מבחינת בית הספר. 3. עליך לברר זאת באופן וודאי מול מוסד אקדמי בו ניתן ללמוד את התחום - רק מוסד אקדמי יוכל לאשר לך באופן חד משמעי את התשובה לכך. 4. ניתן לברר את הנושא באתר משרד החינוך - או"ח וכן גם את נושא השכר הממוצע לתחום החינוך המיוחד.