אני מעוניין לעסוק בעתיד כמדריך בכפרי נוער , איזה תואר רצוי שאני יעשה? האם אני חייב תעודת הוראה? או שמה תואר ראשון בחינוך מספיק? הציעו לי ללמוד בבית ברל תואר בחינוך לא פורמלי כולל תעודת הוראה, אבל אני קצת מבולבל , . אשמח לקבל משוב..
י
יובל
תעודת הוראה היא אופציונלית בלבד
תואר ראשון בחינוך בלתי פורמלי בבית ברל יעניק לך תואר ראשון ותעודת עובד חינוך. זו הכשרה מספיקה בהחלט כדי לעבוד כמדריך חינוכי בפנימייה. תעודת הוראה היא תעודה נוספת שניתן ללמוד במהלך התואר הנ"ל והיא תרחיב את אפשרויות התעסוקה שלך במערכת החינוך הפורמלית. עליך לקחת בחשבון שהיא גם תדרוש ממך עוד שעות לימוד וייתכן שגם שכ"ל נוסף. היא אינה הכרחית במסגרת התואר בחינוך בלתי פורמלי אבל בהחלט אופציה שתוסיף לך ידע והכשרה.
מ
מכללת אורנים
מדריך חינוכי בפנימיה
מאור שלום רב, אני מודה לך על פנייתך.
מאחר וברצונך לעסוק בתחום החינוך הבלתי פורמלי (מדריך בכפר נוער), אינך מחויב בתעודת הוראה, אלא, בתעודת עובד חינוך - תעודה זו הינה שוות ערך לתעודת הוראה ומותאמת לעבודה בחינוך הבלתי פורמלי. כמובן שתוכל גם ללמוד לתעודת הוראה, בעזרתה תוכל לעסוק גם במסגרת החינוך הפורמלי. קיימים מספר מוסדות אקדמיים בהם ניתן ללמוד את תחום החינוך הבלתי הבלתי פורמלי - אני ממליצה לך לבחון את התכניות השונות שיש לכל מוסד אקדמי ולבחור את התכנית המתאימה לך ביותר.