שלום, סיימתי תואר שני בלימודי עבודה ואני מעוניינת ללמוד ייעוץ בית ספרי, איפה לומדים את זה ואלו השלמות עלי לעשות ?
נ
נטע
תנאי קבלה לתואר שני בייעוץ חינוכי
היי, בתנאי קבלה לתואר שני בייעוץ חינוכי במכללות להוראה בד"כ מבקשים תעודת הוראה וניסיון (זה לא חייב להיות ניסיון בהוראה אלא גם בתחומי הטיפול/ייעוץ וכדומה). אם אין לך תעודת הוראה תבדקי אפשרות אולי ללמוד במקביל (אם יש לך ציונים גבוהים בתואר הראשון ואת עומדת בשאר הקריטריונים אז יש סיכוי שיאשרו זאת. אני מכירה מישהי שהתחילה ללמוד ייעוץ חינוכי בבית ברל ומשלימה את תעודת ההוראה במקביל. זה מסלול מעט שונה וקצת יותר ארוך אבל אפשר לה להתחיל ללמוד את התואר במקום שהיא מאוד רצתה). מציעה לך לפנות למכללות הטובות להוראה ולהתעניין באפשרויות שלך. בהצלחה !
מ
מכללת אורנים
ייעוץ חינוכי
יפעת שלום רב, אני מודה לך על פנייתך.
ייעוץ בית ספרי/ייעוץ חינוכי ניתן ללמוד במספר מוסדות אקדמיים ברחבי הארץ, בין היתר במרבית המכללות להוראה. ברוב המוסדות יש דרישה לתעודת הוראה ולניסיון חינוכי/הוראתי - אינך מחוייבת להגיע מהתחום החינוכי, גם ניסיון בתחום הטיפולי תקף כתנאי קבלה. במידה ואין ברשותך תעודת הוראה - עליך לעשות השלמה לתעודת הוראה. בחלק ממוסדות הלימוד ניתן לעשות זאת כחלק מהתואר השני בייעוץ חינוכי, כמסלול מקדים - מקוצר.