אני מסיימת בימים אלה תואר שני בייעוץ חינוכי ושנה ראשונה בלימודי טיפול משפחתי וזוגי במכון תל"ם ואשמח לכמה הכוונות שיעשו לי קצת "סדר בראש". מכיוון שעוד לא התחלתי את הפרקטיקום בטיפול משפחתי והדבר ייקח זמן רב (שנתיים-שלוש לפחות) ואני מאד רוצה להתחיל לטפל עוד לפני, אני שוקלת להרשם, במקביל לפרקטיקום בתל"ם, ללימודי תעודה של הדרכת הורים במכון אדלר המיועדים לאנשי טיפול. רציתי לשאול מספר שאלות: איפה משתלבים בדר"כ בעבודה בוגרים של מסלול זה באדלר? האם עוזרים מטעם המכון לבוגרים להשתלב בשוק העבודה אחרי הלימודים?
בנוסף, ראיתי כי מיכל דליות בשילוב עם מכללת לוינסקי, פתחה קורס הדרכת משפחות לאנשי טיפול לפי שיטת אדלר - האם שמעתם על מסלול הלימודים הזה? מה ההבדל בינו לבין מסלול הדרכת הורים לאנשי טיפול לימודים באדלר? תודה רבה! נעה
ש
שני יונגר
לעבוד כמטפלת לא מוסמכת
שלום נעה,
מרבית המטפלים עובדים כעצמאיים בתחום הטיפול. אולי כדאי שתנסי למצוא אחת משתי האפשרויות הבאות: 1. להתנדב בעמותה כזו או אחרת ולהציע את עצמך כמטפלת (לא מוסמכת) 2. נסי למצוא תעסוקה כמדריכה בהוסטל או גוף אחר בסגנון בו תוכלי לעסוק גם בטיפול, שוב לא בצורה מוסמכת. אני מניחה שאם תבחרי בתעסוקה שהיא בעלת אורייטציה טיפולית יהיה לך קל יותר להגיע לכך.
לגבי המסלול של מכון אדלר, הוא ברמה גבוהה מאוד, אך אני חייבת לשאול אותך האם לא כדאי להאט מעט את הקצב ולנסות ולהשתלב בעבודה שהיא חשובה לא פחות?