שלום רב, אני בעל תואר בכלכלה וניהול (B.SC ) ותואר MBA במנהל עסקים שוקל לבצע הסבה להוראה ושואל: 1. האם ניתן לקבל תעודת הוראה בתחום הכלכלה לבתי ספר? 2. האם יש מסלול בלימודי ערב לקבלת תעודת הוראה? 3. האם יש מסלול בו ניתן לשלב עבודה בתחום החינוך עם לימודים לתעודת הוראה? 4. האם יש מסלול לאנשים עובדים שרוצים תעודת הוראה? 5. האם יש מסלול מקוצר בתחומי המתמטיקה, פיסיקה לחטיבות ביניים (ז' - ט')
אשמח לקבל תשובות ומידע תודה מראש
מ
מכללת אורנים
הסבה להוראה
שמעון שלום רב, אני מודה לך על פנייתך.
אענה על פי סדר שאלותייך: 1. ככל הידוע לי, לא קיימת תעודת הוראה בכלכלה, אלא רק במתמטיקה. 2. ברוב המוסדות האקדמיים לא ניתן לעשות הסבה במסגרת לימודי ערב. 3. קיימים מסלולי לימוד לאנשים עובדים במספר מוסדות אקדמיים ברחבי הארץ - אני ממליצה לך להשאיר את פרטיך בשירות האישי לאיתור מוסדות לימודים - באתר זה ונציג מטעם המוסדות הרלוונטיים יחזור אליך בהקדם. 4. ניתן לפרוש את משך זמן ההסבה על פני יותר שנים ולהמשיך לעבוד במהלך תקופת הלימודים. 5. משך זמן ההסבה תלוי בנתונים האישיים של כל מועמד - עליך להגיש את נתונייך האישיים (של התואר הראשון) אל המוסד האקדמי בו הינך מעוניין ללמוד. תכנית ההסבה תבנה בהתאם לצרכייך ולמידת ההשלמות להן אתה זקוק.