הייתי רוצה לדעת אם אילו כישורים אצטרך בכדי ללמוד חינוך מיוחד. הרבה אנשים סביבי אומרים לי שזהו מקצוע שמאוד מתאים לי אך אני חוששת שהפחד שלי לעמוד בפני קהל יפריע לי לתפקד ולהצליח כמו שהייתי רוצה. האם אני צריכה לרדת מהעניין ולחשוב על תחום אחר?
ה
הילה
חינוך מיוחד
שלום ורד.
הכישורים שצריכים להיות לך על מנת לעסוק בחינוך מיוחד, בנוסף לכישורים הרגילים שכל מורה צריך, הם סבלנות ורצון אדיר לעזור לבעלי מוגבלויות כגון ליקויים קוגניטיביים, בעיות נפשיות, חושיות ופיזיות. פחד קהל, הוא עניין שיכול להיות מכשול כשעוסקים בהוראה, אך בהרבה מהמקרים ניתן לטפל בו בהצלחה.
במכללות השונות מציעים קורסים שעוסקים בהתמודדות עם פחד קהל ובעיות מסוג זה שקיימות אצל חלק מהסטודנטים. הקורסים הינם חלק מתכניות הלימודים השונות במסגרת ה-B.Ed בין אם מדובר בחינוך רגיל או מיוחד.
אם את מרגישה שאת מתחברת לתחום ואת מתאימה מבחינת דרישות הקבלה, היינו ממליצים לך לא לוותר על השאיפות שלך ולנסות להתמודד עם פחד הקהל במסגרת הלימודים והסיוע שקיים במכללה בבעיות מסוג זה.
א
אדווה
יש המון דברים לשקול
הי ורד... אני מורה לחינוך מיוחד... ויש המון דברים בחינוך שצריך לשקול... למשל אם את מסוגלת ללמד??? הפחד מעממידה מול קהל הוא בהחלט משהו שאת צריכה לשקול... אך קחי בחשבון שגם הפחד הזה יורד עם הניסיון... פשוט צריך לאהוב ילדים וכמובן ילדים עם מגבלויות.
עוד משהו שאת צריכה לשקול זה האם את מסוגלת להיות בתוך מסגרת נוקשה מאוד... יש אנשים שצריכים חופש פעולה ולא מסוגלים להיות בתוך כיתה כל היום (אם היו אומרים לבעלי מתי ללכת לשירותים... הוא בטוח היה עוזב תוך יום)