שמי שקד, אני בת 22 ומאד מתלבטת אם כדאי לגשת ללימודי חינוך והוראה. אני רואה את תפקיד המורה כמקצוע מספק, משפיע ומשמעותי, אך למיטב הבנתי מורים בארץ משתכרים מאד נמוך, עובדים קשה בעבודה תובענית ולא פשוטה ועל אף תחושת השליחות המבורכת, אין הם מרוצים ממעמדם. אני סקפטית לגבי שינוי מעמד זה בשנים הקרובות, אז למרות כל זאת, האם כדאי להיות מורה? אשמח לתשובה כנה.
מ
מכללת אורנים
האם כדאי להיות מורה?
שקד שלום רב, אני מודה לך על פנייתך.
שאלתך מורכבת ולא ניתן לענות עליה באופן חד משמעי. על מנת לתוכלי לענות לעצמך האם לבחור בתחום ההוראה כמקצוע לחיים, עלייך לשאול את עצמך את השאלות הבאות - האם לצד כל החסרונות שציינת, את חושבת שהעבודה בתחום ההוראה מתאימה לאופי שלך? יש לך סבלנות? את אוהבת לעבוד עם ילדים? האם קיימים תחומים נוספים שמעניינים אותך? האם לימודי ההוראה נראים לך מעניינים ומסקרנים? במידה וענית בחיוב על רוב השאלות שכתבתי - אני חושבת שכבר בחרת בתחום ההוראה. החסרונות שציינת קיימים גם בתחומים נוספים, ולצד החסרונות ישנם גם הרבה מאוד יתרונות - מעמד המורים משתפר משנה לשנה, לאחרונה נחתמו הסכמי עבודה חדשים, השכר השתנה ושעות העבודה נוחות יחסית. אינני יכולה לקבל החלטה במקומך, עליך לסכום את כל היתרונות מול כל החסרונות ולקבל החלטה שקולה.