שלום, אני בוגרת תואר ראשון מדעי ההתנהגות ונרשמתי ללימודי תואר שני בייעוץ חינוכי. אני מעוניינת לדעת: 1.האם בכדי להיות יועצת חינוכית בביה"ס עליי להיות עם תעודת הוראה? האם זה משנה במה? וכמה זמן לוקח לעשות תעודת הוראה בממוצע? 2.היום ישנם מוסדות המאפשרים ללמוד תואר שני בייעוץ חינוכי ללא ניסיון בהוראה. האם ידוע לך האם בתי ספר מקבלים יועצות ללא ניסיון בתחום החינוך? האם יש אפשרות להתחיל כיועצת בבית ספר בסיום התואר ובמהלך העבודה להשלים תעודת הוראה? או שיש חוק של משרד החינוך שאוסר את זה ומחייב שכל יועצת תהיה בעלת ת.הוראה. תודה
י
ייעוץ חינוכי ותעודת הוראה
הי. מעוניינת בתואר שני בייעוץ חינוכי והשלמה לתעודת הוראה. (יש לי תואר ראשון בהצטיינות לא בתחום החינוך ). האם ניתן לשלב לימודים אלו יחד? היכן כדאי ללמוד, מוסד לימודים שיאפשר סיכויי השתלבות בשוק עבודה טוב יותר? היכן עדיין ההרשמה פתוחה?
תודה
מ
מכללת אורנים
שלום רב, אני מודה לך על פנייתך.
לשאלותייך, 1. ישנם מוסדות לימודים בהם ניתן להתחיל את תעודת ההוראה ולהמשיך לתואר שני בייעוץ חינוכי באופן רציף. (יש לבחון את נתונייך האישיים - באיזה תחום בחרת ללמוד את התואר הראשון.) 2. ישנם מספר מוסדות לימוד המציעים תכניות לימודים טובות לתואר שני בייעוץ חינוכי - אני ממליצה לך להשאיר את פרטייך האישיים בשירות אישי לאיתור מוסד לימודים - באתר זה ונציגים מטעם המוסדות הרלוונטיים יצרו איתך קשר בהקדם.
ההרשמה עדיין פתוחה ברוב מוסדות הלימוד, היא עתידה להיסגר לקראת תחילת השנה האקדמית - חודש אוקטובר.
לכל שאלה נוספת, אשמח לעמוד לרשותך בפורום זה.
בברכה ובהצלחה, אורלי - מכללת אורנים
מ
מכללת אורנים
ייעוץ חינוכי
בת חן שלום רב, אני מודה לך על פנייתך.
לשאלותייך, 1. רוב התכניות לתואר שני בייעוץ חינוכי מחייבות תעודת הוראה - כתנאי קבלה. זה לא משנה באיזה תחום, משך זמן התעודה תלוי בתחום בו את בוחרת ובנתונייך האישיים (כלומר, נתוני התואר הראשון). 2. הניסיון הדרוש יכול להיות בתחום הטיפולי, לא רק בתחום הוראתי. 3. ככל הידוע לי, לא ניתן להפוך את סדר הלמידה - תחילה יש להשלים את תעודת ההוראה ורק לאחר מכן יש להתחיל בתואר השני.