שלום.. אני כרגע נמצא בסוף השנה האקדמית הנוכחית אך יש לי המון התלבטויות לגבי המשך הלימודים. ראשית, ההתנסות בהוראה המעשית גרמה לי לחשוב שאולי טעיתי בבחירת המקצוע על אף שרכשתי כלים בהתמודדות עם מגוון בעיות. מהנסיון שצברתי השנה בהתנסות האינטראקציה שלי עם ילדים בגיל הרך היא לא ברמה גבוהה מה גם שבעיות המשמעת הן חלק בלתי נפרד מהמקצוע,אמנם יש דרכים להתמודדות אך זהו דבר שמצריך הוצאת אנרגיה רבה מצידי.אני סבור שאצליח יותר להתחבר לגילאים הבוגרים יותר(למרות שעוד לא התנסיתי בכך). העניין הוא שכאשר אני מאוד ספקן לגבי בחירת המקצוע שלי וחושש מאוד לגבי עתידי המקצועי. בנוסף, כמות התקנים במקצוע היא מאוד מצומצמת על סמך מה שידוע לי מה גם שהשכר ההתחלתי הוא מאוד נמוך באופן יחסי(כולל תוכנית "אופק חדש"). האם לאור הנתונים הנ'ל עליי להמשיך או לחפש מקצוע אחר?
תודה רבה מראש.
ש
שני יונגר
בחירת מקצוע או החלפתו
שלום רביד,
לגבי החלפת מקצוע, רק אתה יכול להחליט, כי אם אתה לומד משהו שאתה אוהב אז כמובן שהתשובה היא לא. נכון שמתחילים בשכר נמוך יחסית, אך התנאים עם השנים והאפשרויות להתקדם שוות מחשבה נוספת.
לרוב סטודנטים בסוף השנה הראשונה מחליפים מקצוע לימוד, אתה לא תהיה הראשון שהתחרט. מה לעשות, דברים שרואים מכאן לא רואים משם הוא משפט מאוד מדוייק.
עכשיו, לשאלה החשובה ביותר, האם עבודה כמורה היא בשבילך או לא. אם אתה לא בטוח, אולי כדאי שתעשה עבודת חשיבה רצינית כדי שלא תגיע לסוף התואר ותצטער.
מקווה שתבחר מה שנכון לך, אולי כדאי שתשקול הפסקה לשם חיפוש תחום עניין ולתך לייעוץ ואבחון מקצועי כדי לראות אם יש להם משהו לחדש לך.