שלום וברכה, רציתי לשאול שתי שאלות : א. האם אני יכולה לעבוד בתיכון אם יש לי תעודת הוראה של יסודי ?(אני יודעת שמומלץ תעודה של חטיבת ביניים ותיכון השאלה היא אם קיימת מציאות שאוכל לקבל עבודה עם תעודה כשלי בתיכון) ב. האם משרד החינוך מממן לימודים לתואר שני ? ג. מה זה רשיון הוראה ? האם זה דבר שצריך אותו רק כדי ללמד בתיכון?
מ
מכללת אורנים
עבודה בתיכון ותואר
בתיה שלום רב, אני מודה לך על פנייתך. -ברמת העיקרון תעודת הוראה לבית ספר יסודי מתאימה אך ורק ליסודי, אך זה תלוי בבית הספר בו את רוצה לעבוד-יש מקרים שבהם מנהל בית הספר יאשר לעבוד בבית ספרו גם ללא תעודת הוראה לתיכון. -משרד החינוך מממן תואר שני רק במסגרת תוכנית M-TEACH, שזו תוכנית שמשלבת תואר שני ותעודת הוראה במקצועות מסוימים, או בדרך של הלוואה מותנית של משרד החינוך. -רשיון הוראה הוא אישור ממשרד החינוך שמסמיך לעבוד במוסד חינוכי כלשהו-מגני ילדים ועד בתי ספר.
בברכה ובהצלחה, אורלי - מכללת אורנים
ש
שני יונגר
עבודה בתיכון ורשיון הוראה
שלום בתיה,
ראשית לגבי רשיון הוראה, הוא ניתן למורים לאחר התמחות וניסיון מקום העבודה על-ידי משרד החינוך. לא כל מנהל בית ספר מקפיד על כך ולכן פחות רלוונטי כרגע.
לגבי הוראה בתיכון כאשר למדת הוראה לבי"ס יסודי. זה בר עניין אחר, אני חושבת שתתבקשי לעשות את ההשלמות הרלוונטיות אם בלימודי השלמה או תואר שני כי חסר לך הידע הרלוונטי. אני ממליצה שתפני למהלות בתי ספר ותגישי מועמדותך ותארמי שאת מוכנה להשקיע וללמוד לתואר הרלוונטי ולהמשיך משם.
לגבי מימון של משרד החינוך לתואר שני להלן הפרטים: משרד החינוך ממן לימודי תואר שני למורים בעלי קביעות באחת משתי הדרכים הבאות: מענק שעות - עד ל- 4 ש"ש, החזר שכר לימוד. טפסי הבקשה נשלחים בדרך כלל למנהל בית הספר בסמוך למועד הגשתם או בתחילת שנת הלימודים. לכן עליך לפנות למנהל בית הספר. או שתוכלי להוריד אותם מאשר משרד החינוך.