אני בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה וסוציולוגיה ומעוניינת ללמוד תואר שני בחינוך. האם יש אפשרות ללמוד תואר שני ללא תעודת הוראה. אני מאמנת אישית ועסקתי בשנה האחרונה בחינוך הלא פורמלי ומאד מעוניינת להשתלב בחינוך.
ש
שני יונגר
תואר שני בחינוך ללא תעודת הוראה
שלום שרון,
תואר שני בחינוך ללא תעודת הוראה עקרונית אפשרי, אך יש בכל תואר שני גם התמחות. ההתמחות העיקרית אליה תוכלי להתקבל היא בתחום ניהול מערכות חינוך. יש גם תארים בחינוך בלתי פורמאלי. אבל אני לא מצליחה להין עד הסוף ממה שכתבת את הסיבה ללמוד לתואר שני בחינוך אם אינך מעוניינת בתעודת הוראה אבל כן בעבודה בתחום ההוראה.
אשמח אם תרחיבי, אולי יהיה קל יותר לענות על שאלתך.
בברכה, שני
ש
שרון
המשך - תואר שני
תודה שני על התשובה. כנראה שהשאלה שלי לא מבוררת מספיק, וכנראה שגם אני לא. הנטיה היא לעסוק בתחום החינוך, בעיקר הלא פורמלי. יש לי ניסיון של מס' שנים בניהול ואני אמא לארבעה ילדים. כל נושא של משפחה ומתבגרים מאד מעניין אותי אך איני רוצה ללמוד לימודי משפחה כי האופק לא ברור. לא ברור לי אילו תפקידים אני יכולה למלא במסגרת התואר. חשוב לציין שממוצע הציונים שלי בתואר ראשון הוא לא גבוה (77). מנסיונך, האם יש תחום בחינוך שאני יכולה ללמוד בגילי (42) שיאפשר לי לעבוד ולפתח קרירה שניה? נושא החינוך אצלי הוא מאד עקרוני אך לא בטוח, כפי שכתבת, שהכיוון הוא הוראה. תודה והמשך יום נפלא
ש
שני יונגר
לימודי חינוך בלתי פורמאלי
שלום שרון,
אולי כדאי אם כך שתשקלי ללמוד חינוך בלתי פורמאלי. יש תואר כזה במספר מכללות בארץ ואני חושבת שהמובילה בתחום היא בית ברל. בדרך כלל האופק המקצועי מגיע עם הלימודים וההתנסויות בלימודים. בתחום הבלתי פורמאלי יש המון המון אפשרויות להתפתח בעיקר דרך עמותות שונות, אך כמובן שלא רק אלא גם דרך חברות פרטיות או באופן עצמאי. הכל תלוי בתחום שתפתחי.
אני מקווה מאוד שהניסיון שלך יתפוס כחלק מתנאי הקבלה כי הממוצע של התואר הראשון שלך מאוד נמוך, אך אני מניחה שאחרי מספר שנים של ניסיון בניהול תוכלי לעמוד בצורה טובה ונכונה בראיון ובוועדת חריגים.