1. מה ההבדל בין תואר ראשון BSC ל-BED בתחום מדעי המחשב? האם המשך לימודים לתואר שני יכול להיות אותו דבר עבור שניהם? והאם מבחינת מקומות עבודה יש הבדל ביניהם?
2. לי יש תעודת הוראה מוסמכת בכירה בתחום החינוך המיוחד ממשרד החינוך, ורציתי להשלים את התואר הראשון (כשנה נוספת של לימודים), הובהר לי שיש תואר בחינוך ותואר בהוראה.ושתואר בחינוך אינו מקנה "רישיון" להורות אלא יש צורך בתואר ראשון בהוראה. שאלתי : האם בכך שיש לי תעודת מורה בכירה אני יכולה לעשות רק תואר ראשון בחינוך כדי ללמד? או שחובה עליי בכל אופן לעשות תואר בהוראה?
3. מה עליי לשאול את מקום הלימודים בו אלמד כדי לדעת שהתעודה שאקבל אכן מתאימה לדרישות שלי כדי ללמד? ז"א מה אמור להיות כתוב בה?
תודה רבה...
מ
מכללת אורנים
השלמת תואר ראשון בהוראה
אלונה שלום רב, אני מודה לך על פנייתך.
Bsc זהו תואר בוגר במדעים - התואר ניתן בשני תחומים: בהנדסה ובמדעים מדויקים. כשהתואר ניתן בהנדסה הוא ארבע שנתי וכשהתואר ניתן במדעים מדויקים הוא בדרך כלל תלת שנתי. בוגר תואר זה אינו מחזיק בד"כ בתעודת הוראה. B.Ed זהו תואר בוגר בחינוך - ניתן לרוב על ידי מכללה אקדמית, לבוגרים בתחום ההוראה ומסיימו מחזיק בדרך כלל גם בתעודת הוראה. לגבי המשך הלימודים לתואר שני - תלוי מה תרצי ללמוד לתואר שני, ובמה תרצי לעסוק. אם את נוטה לכיוון של הנדסה ומדעים מדויקים, ותרצי לעשות בזה גם תואר שני, עדיף שהתואר הראשון יהיה בתחום דומה, כדי שכמות ההשלמות תהיה הגיונית, אחרת תצטרכי לעשות השלמות רבות מדי. אם את נוטה להוראה, ותרצי לעשות גם תואר שני, אז עדיף ללמוד ל B.Ed בתואר הראשון. לגבי מקומות עבודה - כנ"ל - תלוי איפה תרצי לעבוד ובאיזה תחום - אם תרצי לעבוד במוסדות חינוך - תואר Bed יותר מתאים, ואם תרצי לעבוד בחברות הייטק למשל, ולא לעסוק בהוראה, עדיף יהיה לעשות Bsc. בכל מקרה, בכדי לעסוק בהוראה חייבים בתעודת הוראה. תצטרכי להשלים לתואר בהוראה, אך לכל מכללה התנאים שלה, לכן תצטרכי לברר עם יועץ לימודים של אותו מוסד בו את מתעניינת. למשל, ישנן מכללות שתוכלי לעשות השלמה לתואר רק לעל יסודי או לחינוך מיוחד או באומנות, וישנן מכללות שיש להן תנאים אחרים. בכל מקרה תבררי אצל אותו מוסד האם התעודה שתקבלי תתאים ללמד.