שלום לכולם, אני מתחילה ללמוד חינוך לגיל הרך 0-6, במסלול הסבה לאקדמאיות. מדובר במסלול כמעט מלא (עם מעט מאוד קורסים מהם אני פטורה), מאחר ויש לי תואר ראשון אמנם אבל לא מהתחום. אני מעוניינת לסיים את רוב הקורסים בשנה אחת ובנוסף לכך אסיים התנסות, וזה במטרה להתחיל לעבוד אחרי שנת הלימודים הבאה כבר. השאלה היא האם זה אפשרי: 1. קודם כל, מבחינת נהלי משרד החינוך - להתחיל לעבוד בגני עיריה עוד לפני קבלת התעודה (אסיים כ- 85% מהחובות), הבנתי שבגלל יישום חוק חינוך חינם מגיל 3 יש מחסור משמעותי בגננות כך שניתן להתחיל לעבוד עוד לפני קבלת התעודה. אבל מצד שני יש גם לא מעט גננות שעברו השנה מגנים פרטיים לגני עיריה מאותה הסיבה. אז השאלה היא האם בפועל נין להתחיל לעבוד בגני עיריה עוד לפני סיום כל החובות? 2. למי פונים בעיריה או במשרד החינוך כדי לקבל תשובה מוסמכת לזה? 3. האם אפשר בעיקרון יהיה להשלים את יתרת הקורסים בשנה אחת שאחרי כן, בהנחה שאני אעבוד כבר 5 ימים בשבוע (מבחינת העומס)? תודה
מ
מכללת אורנים
תחילת עבודה כגננת לפני קבלת התעודה
שלום רב, אני מודה לך על פנייתך.
לגבי נהלי משרד החינוך-הייתי ממליצה לך לפנות למפקחת על גני הילדים במשרד החינוך לפי אזור מגורים, ניתן למצוא באינטרנט בקלות את כל המפקחות לפי אזורים. לגבי השלמת יתרת הקורסים בשנה-תלוי כמה קורסים ישארו לך, ואת זה תוכלי כמובן לברר עם יועץ לימודים במוסד בו תלמדי, או עם מזכירת החוג.