שלום רב. אני בת 43, ובעלת תואר ראשון ושני במשפטים, אמא ל- 2 ילדים ובקושי נמצאת עמם. אני מתפרנסת לא רע אבל חושבת ברצינות על שינוי והסבה - או לגננת (חובה וטרום חובה) או להוראת הגיל הרך, מתוך עניין ואהבה לילדים בגילאים אלו. כיצד אני יכולה לברר מה תהיה בערך הכנסתי החודשית לאחר שאסיים את ההסבה, בין אם כמורה ובין אם כגננת? האם מתחשבים ב- 2 התארים שלי לצורך קביעת השכר או שזה לא רלבנטי כי ההכשרה שלי היא בתחום אחר? היכן מומלץ לבצע הסבה מקצועית וללמוד יום אחד מרוכז בשבוע? אם אפנה ללימודי הוראת אזרחות ודמוקרטיה, האם יכירו בלימודיי הקודמים ובהכשרותיי כעו"ד? אל מי אני יכולה לפנות במשרד החינוך לברר פרטים ביחס למה ששאלתי? תודה רבה.
מ
מכללת אורנים
הסבה להוראה או לגננות מעריכת דין
אורלי שלום רב, אני מודה לך על פנייתך.
ישנן טבלאות שכר רבות באינטרנט אשר בהן תוכלי לראות כמה מרוויחות מורות וגננות מתחילות. הכשרתך הקודמת הינה בתחום אחר, כך שהיא אינה קשורה לצורך קביעת השכר. אינני יכולה להמליץ על מוסד אקדמי כלשהו, על כן ממש באתר זה, בבר הניתוב המאוזן ישנו כפתור שנקרא 'תואר ראשון'. אם תלחצי עליו ותבחרי בתחום החינוך, יופיעו לך כל מוסדות הלימודים שבהן ניתן ללמוד חינוך. כך תוכלי לבחור מוסד אשר קרוב אליך גאוגרפית ולברר בו לגבי לימודים אלה ולגבי החומר הנלמד. כמו כן תוכלי להתקשר ולקבוע פגישת יעוץ עם יועץ לימודים מטעם מוסד אקדמי שבחרת, ולשאול אותו את שאלותייך: האם תוכלי ללמוד יום אחד מרוכז בשבוע, האם יכירו בחלק מלימודייך הקודמים וכו'.