שלום אני מבולבלת כרגע מהבחירה שלי ללמוד תואר 1 לחינוך גופני מטרותיי תמיד היו לא לעסוק בהוראה ויותר לכוון לתחום הטיפולי שיקומי ורציתי לעשות תואר ולא תעודה. שאלתי האם התואר יקדם אותי, איך אוכל להשתלב בשוק חוץ מהוראה בבתי ספר ? ואם אני צריכה לבחור במסלול אחר?? אשמח לעזרה :)
מ
מכללת אורנים
לימודי חינוך גופני לתואר ויינגייט
חלי שלום רב, אני מודה לך על פנייתך.
אני חושבת שתמיד עדיף ללכת עם נטיות הלב, וללמוד משהו שאוהבים ונוטים אליו. אני מאמינה שאם בוחרים מסלול שאותו רוצים ואוהבים, ישנו רצון טבעי להצליח בו, ואף מצליחים למצוא עבודה טובה בתחום. אם מטרותייך היו תמיד לא לעסוק בהוראה , ואת נוטה יותר לכיוון הטיפולי - עלייך ללמוד את התחום אליו את נוטה. כדי לענות לעצמך האם לבחור בתחום ההוראה כמקצוע לחיים, עלייך לשאול את עצמך את השאלות הבאות - האם את חושבת שהעבודה בתחום ההוראה מתאימה לאופי שלך? יש לך סבלנות? את אוהבת לעבוד עם ילדים? האם לימודי ההוראה נראים לך מעניינים ומסקרנים? אם אינך מגיעה להחלטה - אולי כדאי שתשקלי ללכת להכוונה תסוקתית במכון המיועד לכך שיעזרו לך להתמקד, ולהחליט האם עבודה כמורה היא בשבילך או לא. כדאי שתעשי עבודת חשיבה רצינית כדי שלא תגיע לסוף התואר ותצטערי. אינני יכולה לקבל החלטה במקומך, עליך לסכום את כל היתרונות מול כל החסרונות ולקבל החלטה שקולה תואר יכול לקדם אותך מבחינת משכורת ותפקידים, היות ומקומות עבודה רבים דורשים היום תואר ראשון כתנאי קבלה. אם לא תרצי לעסוק בהוראה תוכלי לעבוד לא דרך משרד החינוך, אלא דרך עיריות, מתנסי"ם, פנמיות וגופים בלתי פורמאליים אחרים.