שלום לכולם, אשמח לקבל חוות דעת/ פרטים לגבי הסבה מקצועית להוראה - אני די חדש בעניין ולא יודע פרטים... יש לי תואר ראשון בתקשורת ומדעי המדינה מבר אילן כמה זמן פחות או יותר ייקח לי להוציא תעודת הוראה. האם צריך סטאז? מה השכר לימוד של מורים בימינו?הבנתי שיש דבר שנקרא אופק חדש שמטיב עם משכורות וזכויות המורה... כמה עולה פחות או יותר שכר לימוד לתעודת הוראה?
כל מי שיכול לזרוק קצת פרטים אני אשמח מאוד מאוד.... הגעתי לנקודה שבה התייאשתי מהעבודות בשוק ואני מברר את עניין ההוראה אז בבקשה בבקשה כל טיפת מידע שווה הרבה...
המשך יום נפלא לכולם.
מ
מכללת אורנים
הסבה מקצועית - אקדמאים להוראה
ניר שלום רב, תודה על פנייתך.
ממש באתר זה, ישנו בבר הניתוב המאוזן כפתור שנקרא " תואר ראשון". אם תלחץ עליו יופיע לך "הסבת אקדמאים-הסבה מקצועית". אם תלחץ יופיעו כל תחומי הלימוד לפי אזור גאוגרפי. מאחר ואינני יכולה להמליץ על מוסד לימודים כזה או אחר, תוכלי לבחור כמה מוסדות הקרובים אלייך ולהתקשר ולקבוע פגישה עם יועץ לימודים של אותו מוסד. כך תוכל לקבל מידע על שכר הלימוד, להתרשם מהמוסד האקדמי ומהחומר הנלמד, וכמו כן יועץ הלימודים יוכל לקבוע על סמך גליון ציונייך הקודמים ונתוניך בכמה זמן לימודים מדובר. כמו כן תוכל לבקש ממנו ליצור דרכו קשר עם בוגרים שסיימו את לימודיהם ולשאול אותם על המשכורת והעבודה. אופק חדש היא תוכנית רפורמה חינוכית בחינוך היסודי ובחטיבות הביניים, שמטרותיו בין היתר הוא שיפור במעמדם ובשכרם של עובדי ההוראה. בכל שנת לימודים יוכל כל מורה לקבל תגמול עבור 36 שעות נוספות בגין פעילויות בית ספריות המתקיימות אחרי שעות הלימודים, ובכך שכר המורה המתמקצע בדרגה הגבוהה ביותר עשוי להגיע ל-15,000 ש"ח. אני ממליצה לך לברר לגבי אופק חדש במשרד החינוך.