אני בוגרת תואר ראשון פסיכולוגיה-חינוך ומעוניינת בתואר שני בתחום לקויות הלמידה. יש לי מספר שאלות... 1- אני שמה לב כי יש הפרדה כלשהי בין מאבחן דידקטי לבין תואר שני בלקויות למידה- מה זה אומר מבחינה מקצועית? האם האופטימאלי הוא לשלב הכל יחד? 2- מה השכר הממוצע בתחום הזה? היכן ניתן לבדוק את העניין מלבד טבלאות שכר באינטרנט שכידוע אינן תמיד אמינות? 3- האם יש אפיקי פיתוח בתחום האיבחון? האם לאחר מספר שנים יש מקום לקידום והתקדמות, הכוללים גם עלייה בשכר? 4- היכן ובמה בעצם יכול לעסוק אדם שסיים תואר שני באבחון לקויות למידה? תודה רבה על התשובות!!
ש
שני יונגר
תואר שני בלקויות למידה
שלום נטלי,
לימודי לקויות למידה מיועדים למי שכבר עוסק בתחום האבחון הדידקטי, לכן יש הפרדה בין התחומים. הלימודים מיועדים למאבחנים דידקטיים בעלי ניסיון אשר רוצים להרחיב ולעמיק את תחומי הייעוץ והאבחון שלהם.
לגבי השכר, בהחלט קשה לומר כי מרבית העוסקים בתחום עובדים בתוך מסגרות חינוכיות ושם השכר משתנה בהתאם להרבה מאוד גורמים. אני מניחה שהשכר הוא גבוה יותר מאשר של מורה מן המניין בגלל היוקרה של התחום, אך כמובן שבכל הנוגע למערכת החינוך לוותק יש את המשמעות הגדולה ביותר בכל הנוגע לשכר.
מי שעוסק באבחון לקויות למידה יכול לעבוד או בתחום מערכת החינוך או במכוני אבחון או בייעוץ פרטי.