שלום, יש לי תואר בניהול מהאונ' הפתוחה אני מעוניינת לעשות הסבה להוראת מתמטיקה. מה ההבדל בין לימודים לתעודת הוראה (ואז יהיה לי תואר בניהול+תעודת הוראה) לבין הסבה להוראה (ואז ממה שהבנתי זה תואר בהוראה, לא ?) על מנת ללמד מתמטיקה מה בדיוק אני צריכה ללמוד? תודה
מ
מכללת אורנים
הסבה להוראה במתמטיקה או לימודי תעודה?
טובה שלום רב, אני מודה לך על פנייתך.
הסבה זו תוכנית המיועדת לאקדמאים המעוניינים לשנות או להרחיב את תחום התמחותם. מטרת הלימודים הינה להכשיר בעלי תואר אקדמי. ישנם גם כאלה אשר מרגישים שמיצו את עצמם בתחום בו הם עוסקים או כאלה שפשוט אינם אוהבים את המקצוע שלהם ומחפשים שינוי. עבור כל אלה נועדו שלל ההסבות המקצועיות הקיימות כיום בשוק. ישנם כיום עשרות תכניות להסבות מקצועיות שונות בתחומים שונים, וכיום תוך שנה עד שנתיים (ולעיתים גם תוך מספר חודשים) ניתן לרכוש מקצוע חדש, ללא כל בעיה. תעודת הוראה היא תעודה שמשרד החינוך מחייב בכדי לעסוק בהוראה, כלומר להיות מורה בבתי הספר בארץ. תעודה זו הינה תעודת הסמכה מקצועית להוראה המצורפת לתואר ראשון בחינוך או לתארים אקדמיים אחרים ואשר מציינת את תחום ההתמחות בהוראה של הבוגר. מטרת תעודת ההוראה היא להקנות לסטודנטים ידע עיוני והכשרה מעשית במקצועות ההוראה בכדי להכשיר מורים מוסמכים, בעלי ידע, כלים ומיומנויות שיוכלו לעסוק בחינוך, הדרכה והוראה. הלימודים לתעודת ההוראה רחבי היקף ורב תחומיים ומשלבים הכשרה והקניית ידע במגוון רחב של נושאים ותחומי לימודים. על מנת ללמד מתמטיקה עליך לעשות B.Ed ותעודת הוראה בחינוך מתמטי - כלומר - תואר שהוא בוגר בהוראת מתמטיקה לבית הספר