היי, נרשמתי לתואר ראשון במדעי החברה בשילוב חינוך באוניברסיטה הפתוחה..מתחילה במרץ (ממוצע בגרויות עומד על 60 (חסרות 2-3 יחידות לבגרות מלאה ואין בכוונתי לעשות פסיכומטרי הכל ההשלמה תיקח לי כשנתיים וגם מלא כסף)
נאמר לי שעדיף שאעשה תואר דו חוגי חינוך בשילוב פסיכולוגיה (או מקצוע אחר) כדי שאקבל תעודת הוראה.
אציין שאני מעוניינת לעבוד עם נוער בסיכון כעבודה עתידית.
לאחר שביררתי כמה מוסדות לגבי תואר שני הבנתי שאני צריכה ממוצע ציונים של מעל 90 בפסיכולוגיה כדי להתקבל ולעשות תואר שני. זה מטורף וכמעט בלתי אפשר לעשות זאת בפתוחה ובטח שאני לא רוצה לסיים את התואר הראשון ב5 שנים. (האם שווה לי להשקיע כ"כ הרבה כסף גם על התואר בפסיכולוגיה רק כדי לקבל תעודת הוראה?)
שאלתי היא.. האם יש לי אפשרות לעשות תעודת הוראה לאחר שאסיים את התואר בפתוחה (מדעי החברה וחינוך) ואם כן אז זה תלוי במסודות ותנאי הקבלה שלהם?
בנוסף האם לא אוכל לעבוד עם נוער בסיכון רק עם תואר במדעי החברה וחינוך?
במה אוכל לעבוד רק עם התואר שאני עושה?
אשמח לעזרה !! תודה רבה!
מ
מכללת אורנים
תעודת הוראה לאחר תואר בפתוחה
תמר שלום רב, אני מודה לך על פנייתך.
לאחר שתסיימי את התואר שלך תוכלי לעשות תעודת הוראה, וכמובן שזה תלוי בתנאי הקבלה של המוסד האקדמי בו תרצי ללמוד (כל מוסד ותנאי הקבלה שלו) התואר הראשון שמתאים לעבודה עם נוער בסיכון הוא B.Ed בחוג לחינוך חברתי קהילתי, אך כל מקום עבודה ותנאי הקבלה שלו, ויתכן ותוכלי לעבוד עם נוער בסיכון גם עם התואר שלך. כעקרון תואר ראשון בכלל הינו תנאי קבלה היום בהרבה תחומים, והתואר שלך יפתח לך אופציות רבות ומגוונות בחינוך הבלתי פורמלי-כגון מתנסים ועיריות, או פנימיות, ובכלל-בכל תחום שתנאי הקבלה הבסיסי אליו הוא תואר ראשון כלשהו.