אני מורה בכירה (תעודת הוראה) מזה 27 שנה. אני רוצה להשלים BED בחינוך מיוחד בלי לקבל הסמכה. כלומר רק ללמוד את התאר, מבלי לקבל רשיון להיות מורה לחינוך מיוחד. האם זה אפשרי? למען הסר ספק, אתן דוגמא: לעיתים אנשים מסיימים לימודים אקדמיים בתחום משפטים מקבלים תאר ראשון בתחום אבל אין להם הסמכה להיות עורכי דין כי לא עברו בחינות לשכה. כך גם בלימודי חשבונאות באוניברסיטה אפשר לקבל תאר, מבלי שמקבלים הסמכה להיות רו"ח. האם גם בחינוך מיוחד אפשר לקבל תאר בלי להדרש לעשות "הסמכה"? אני לא מעוניינת לעסוק בזה אף פעם. אני באה לשם מתוך עניין אמיתי רגשי להבין את ה"סביבה האנושית הזו" ולא כי אני רוצה לעשות הסבה. ממש לא. אשמח לתשובה
ש
שני יונגר
לימודי חינוך מיוחד ללא תעודת הוראה
שלום,
אם את רוצה רק את התואר ללא ההסמכה להוראה, אז כמובן שזה אפשרי. יש מסלולים שהם לימודי חינוך ללא תעודת הוראה. אני חושבת שכדאי שתבררי לגבי ההשלמה לתואר באוניברסיטה הפתוחה.
בברכה, שני
ש
שושי הורמן אריכא
תאר בחינוך מיוחד בירור נוסף
שני שלום וברכה, ותודה שאת חוזרת אלי. אני מבקשת לברר בהמשך לשאלתי: אני מורה מוסמכת בכירה עם ת.הוראה כמובן בהוראת חשבונאות וכלכלה-מקצועות טכנולוגיים. אני עכשיו משלימה לBED במסלול חינוך מיוחד. האם תשובתך תשתנה בעניין השלמה לתאר בלי הסמכה לחינוך מיוחד, כשיש בידי תעודת הוראה? או שאם אלה נתוני הפתיחה, הרי אז אני חייבת לקבל גם הסמכה? לאמור לעשות צפיה ועבודה מעשית?,
האם יש מסמך פורמלי, תקנה, הוראה ברורה לעניין זה, כדי שאוכל להסתמך עליו בבואי לברר, במקום אליו נרשמתי, מה לעשות הלאה? אשמח לקבל תשובה כי נוצרה מחלוקת ביני ובין המכללה. וטענתם היא שכדי לקבל "רשיון נהיגה" אי אפשר לעשות רק "תיאוריה" ואני סבורה שלא בכך עסקינן. אדרבא, אני לא רוצה!!רשיון נהיגה, אני רוצה כאן רק את החלק התיאורטי, כי ההשלמה לBED מעניינת אותי ולא יותר, וגם זה בגלל זכויות כלכליות המגיעות לי כתוצאה מאותה השלמה. אשמח אם תוכלי להיות לי למורה דרך לבירור העניין. או אפילו אם יש צורך להפנות אותי לגורמים כל שהם כדי שאקבל מסמך פורמלי המאשר/מחייב/פוטר אותי מהחובה הזו של עבודה מעשית וצפיה בשיעורים. מראש, המון תודה על שיתוף הפעולה. שושי הורמן אריכא
ש
שני יונגר
תשובה חלקית
שלום שושי,
את שואלת בהחלט שאלה מעניינת, אם יכירו לך בכל שנות העבודה כחלק מהעבודה המעשית. אני מציעה שתעשי את הבירור הזה ישירות מול משרד החינוך לפני שאת נרשמת ללימודים. אני לא בטוחה שגם במוסדות הלימוד ידעו לומר לך בבירור אם הניסיון שלך והתעודות שלך יוכרו ללא תואר מלא הכולל עבודה מעשית וסטאז'.
אני חוששת לומר לך שההשלמה תספיק לך ולא תדרשי לתהליך ארוך יותר, למרות שזה ככל הנראה אפשרי.
אני מציעה שתפני למפקח שאחראי עליך ותבררי מולו, או דרך מנהל/ת בית הספר שאמורים לדעת לאן להפנות אותך. צר לי שאין לי תשובה חד משמעית.