שלום, לאחר התלבטות רבה של תחום לימודים, התחלתי להתעניין בתחום הייעוץ הלימודי וזאת בשל הפן הטיפולי שבו . אני מתחברת מאוד לתחום הפסיכולוגיה אך לא מעוניינת ללמוד זאת בשל הביקוש הנמוך והתגמול הנמוך לאחר לימודים קשים. ( אני מבינה שמי מסטודנטים שממשיך לתואר שני ימצא עבודה בעלת תגמול גדול יותר, אך הבנתי שקשה נורא להתקבל לתואר שני בפסיכולוגיה ואני רוצה ללכת על מקום יותר בטוח ולכן התעניינת בתואר ראשון בחינוך ע"מ להמשיך לתואר שני בייעוץ חינוכי ולעסוק בזה. 1. מהו עיסוקו של היועץ חינוכי, ובמה יוכל לעסוק חוץ מבתי ספר? 2. האם יש ביקוש לתחום זה? 3. מעולם לא התעניינתי בלימודי חינוך ותחום זה לא קרץ לי, ולדעתי אין לי מספיק ביטחון ללמד. אך התחלת לקרוא ולהתעניין רק אחרי ששמעתי על ייעוץ חינוכי , האם זה מעיד שלא אוהב את העבודה בבתי הספר? תודה:)
ש
שני יונגר
לימודי ייעוץ חינוכי
שלום כרמל,
בהחלט עבודתו של היועץ החינוכי מרתקת, אך בועל העבודה היא בעיקר דרך מערכת החינוך. אמנם אפשר לעסוק גם כיועץ לימודים, אבל העיסוק העיקרי הוא סיוע בשילוב של ילדים ונוער בתוך מערכת החינוך במסגרת בית הספר.
לגבי הביקוש, זה תלוי בכל מיני גורמים וביניהם גם מזל, כי יש יועץ חינוכי אחד בבית הספר ולאו דווקא במשרה מלאה. לכן העדיפות היא למורים בעלי ניסיון של שנתיים ואפילו שלוש שנים בחינוך והוראה כי מתוך מערכת החינוך קל יותר להשתלב בייעוץ. אבל כמובן שלא בהכרח ולא תמיד.
לגבי שאלתך האחרונה, כחלק מתוכנית לימודים לומדים גם כיצד לנהל שיעור ולעבור את המסלול בהצלחה. לא כולם נולדו מורים, אבל רכשו את הכלים במהלך העבודה. זה בהחלט אפשרי ללמוד לעמוד מול כיתה בביטחון. עם זאת, ייתכן שלא תאהבי את העבודה נוזה נכון לכל תחום.