שלום רב, הנני בעלת תואר ראשון במדעי ההתנהגות ומתעניינת בלימודי הוראה. בבית ברל הציעו לי תכנית דו שנתית הר"מ שבסופה תינתן לי תעודת הוראה למדעי ההתנהגות ואזרחות. התלבטותי נובעת משתי סיבות. 1. האם מדעי ההתנהגות הינו מקצוע נדרש? 2.הלימודים מתחילים רק ב10/2013 ומתקיימים על פני יום וחצי בשבוע. האם ניתן יהיה להשתלב בעבודה תוך כדי? ואם כן, באיזה שלב?החשש נובע מהתחייבות ללימודים ללא הכנסה....
ש
שני יונגר
לימודי תעודת הוראה
שלום דורית,
במקצוע אחד מהשניים בוודאות יש עבודה וזה אזרחות. זאת כי הבגרות באזרחות היא חובה ואינה נלמדת רק כמקצוע מוגבר. לעומתה במדעי ההתנהגות יכול להיות שלא תהיה כיתה שתלמד את המקצוע כמוגבר, ואז כמובן שלא תהיה לך אפשרות להכין לבגרות במדעי ההתנהגות.
לגבי האפשרות להשתלב בעבודה תוך כדי, אני מניחה שלפחות באופן חלקי זה אפשרי ואולי כדאי מאוד שתלכי להיות אפילו מורה מחליפה כדי ליצור קשרים בבתי ספר. ובשנה השנייה תוכלי כבר לעבוד בצורה ממשית ולהשתלב בבית ספר.
עם זאת, קחי בחשבון כי מלבד ימי הלימוד העיוניים יש גם את העבודה המעשית שלוקחת עוד יום יומיים בשבוע, תלוי בתוכנית הלימוד ובשנת הסטאז' יש עבודה בשכר, כך שכבר מתחילים להרוויח כסף.