שלום, אני בוגרת תואר ראשון בקולנוע, טלוויזיה ממוצע 86. אני מתעניינת בלימודים של חינוך מיוחד- לקויי למידה. אין לי ניסיון והתואר הראשון גם לא תורם לי. מה עלי לעשות? האם עלי להירשם לתואר שני בתחום לקויי למידה? או לעשות הסבה אקדמאית לתחום החינוך מיוחד? אני לא רואה את עצמי מורה בכיתה של 40 תלמידים אלא בכיתות קטנות. תודה
ד
דנה
מצטרפת לשאלה
שלום, הנני בוגרת תואר ראשון במדעי החברה והרוח ממוצע 88, ומתלבטת בין תואר שני להסבה אקדמאים לחינוך מיוחד. עובדת שנתיים במערכת החינוך בחטיבה כעוזרת הוראה בכיתה קטנה, ויש לי קושי כאשר אני מחליפה מורה בכיתה גדולה. מאוד מפתה אותי להירשם ללימודי תואר שני מוסמך בהוראה וחינוך שמקנה תעודת הוראה, אך זה לעל יסודי ולחינוך הרגיל, והתואר ממומן ע"י משרד החינוך. אני ממש בבעיה וחיבת להחליט. לשאלתי: האם יש תואר שני ללקויות למידה והסבה ביחד? תודה רבה
ש
שני יונגר
הסבת אקדמאים להוראה בחינוך מיוחד
שלום דנה,
נסי לברר לגבי מסלולי ההסבה להוראת החינוך המיוחד במכללות הבאות: מכללת אורנים, סמינר הקיבוצים, לוינסקי, גורדון ודוד ילין. כמובן שיש עוד אפשרויות, אם תרצי פרטים לגבי מכללות נוספות ותנאי קבלה פני בבקשה לשירות של האתר שיסייעו לך בכך.
בברכה, שני
ש
שני יונגר
הסבת אקדמאים להוראה בחינוך המיוחד
שלום הדר,
עליך לעשות מסלול של הסבת אקדמאים להוראה ולבחור במסלול של חינוך מיוחד. לאחר מכן תוכלי להמשיך לתואר שני בחינוך מיוחד. בהחלט בתחום החינוך המיוחד מדובר בכיתות קטנות משמעותית מאלו שבבתי הספר הרגילים.