שלום רב, אני בוגרת תואר ראשון בקרימינולוגיה מבר אילן. החלטתי שהתחום בו אני מעוניינת לעסוק הוא ייעוץ חינוכי ונרשמתי לתואר שני באוקטובר הקרוב. בשביל להרוויח קצת זמן התחלתי סימסטר אביב בלוינסקי-הסבה להוראה כי בשביל להיות יועצת אני חייבת תעודה. העניין הוא כזה, בשל היותי מעט קיצונית החלטתי שאם כבר אעשה תעודת הוראה היא תהיה התעודה הרחבה ביותר והטובה ביותר, על אף העובדה המוחלטת שאינני רוצה להיות מורה פרונטאלית בשום שלב... ובחרתי לעשות תעודת הוראה בחינוך מיוחד שמוסיפה ללימודים בערך עוד 26 קורסים על תעודת הוראה רגילה. וכעת יש בי הספק שאולי אני עושה טעות ומבזבזת זמן וכסף על נושא החינוך המיוחד שבכללו מושך אותי רק מהכיוון של הלקויות ה״קלות״ להיות לעזר ל״מתקשים״ ומנגד כל הצד של האוטיזם והלאה לא מושך אותי כלל. האם עליי לוותר על הנושא ולעשות תעודת הוראה רגילה שרק תתן לי את היכולת לעבוד בתחום הייעוץ? או להמשיך מהמחשבה הראשונית של אם כבר עושים אז הכי רחב ומקיף? ושאלה נוספת, במידה ואשנה את ההסבה לתעודה רגילה אם אעשה הוראה לחט״ב זה אומר שגם בתור יועצת אוכל לעבוד רק בחט״ב? מתנצלת על אורך הדברים אך אני באמת מבולבלת מהנושא...
ש
שני יונגר
לימודי ייעוץ חינוכי וחינוך מיוחד
שלום חני,
לדעתי את לא עושה טעות בהכרח. כי עם ידע בתחום החינוך המיוחד את למעשה מרחיבה את אפשרויות העיסוק שלך כיועצת חינוכית. זה לאו דווקא דבר רע. עם זאת, העומס הגדול שאת נוטלת על עצמך יכול להיות מאוד קשה ואני מקווה שתעמדי בו.
לגבי שאר ההתלבטויות שלך, זה אמנם עניין אישי, אך אני חושבת שאם כבר אז כבר. אינך יודעת היום עד כמה תרצי להרחיב בעתיד את העיסוק בתחום ותמיד כדאי להשאיר אופציות פתוחות וכמה שיותר מהן. אני בעד המסלול המלא והמקיף למרות העומס.
לגבי הייעוץ החינוכי זה מאוד תלוי איפה תלמדי כי בכל מוסד' לימודים מסלול עם מיקוד מעט שונה של אוכלוסיית יעד לייעוץ. אך אני מניחה שזה לא אומר הרבה על העבודה בפועל שם זה תלוי גם במה שתרצי לעשות.
בברכה, שני
ש
שיר
ייעוץ חינוכי תואר שני- מכללה או אוניברסיטה?
היי, כרגע אני בלימודים לתואר ראשון בחינוך מיוחד במכללה מאוד מוכרת. אני מעוניינת להמשיך לתואר שני בייעוץ חינוכי וישנו מסלול במכללה אשר יכול לפתור אותי מהקורסי השלמה בכך שאעשה אותם כבר בשנת הסטאז'. השאלה שלי היא האם בכלל כדאי ללמוד תואר שני במכללה, אם לא עדיף לעשות זאת באוניברסיטה? והאם קיים מוסד מסוים בו עדיף לעשות את התואר הזה?
א
אוניברסיטת תל אביב
תגובה להסבה להוראה וייעוץ חינוכי
שלום, לשאלתך, תעודת הוראה רגילה או תעודת הוראה מורחבת לחינוך מיוחד – נראה שאם הדבר מוסיף לך עומס משמעותי, יתכן ועלייך לצמצם את תעודת ההוראה לצרכים כלליים ולא לחינוך המיוחד. במילא, לא נראה שההתמחות המיוחדת הזו תוסיף לך ערך משמעותי בהמשך דרכך כיועצת, כשבמילא את יודעת להגיד שאינך מעוניינת לעבוד בחינוך המיוחד. יש ערך לתעודת הוראה ואין צורך להוסיף מטלות שמעבר. לשאלות בעניין אפשרות העבודה עם תעודה זו או אחרת, אולי במכללה ידעו לומר לך באופן מדויק את טווחי הגילאים באתם תוכלי לעבוד בכ"א מהאפשרויות. בברכת הצלחה ד"ר תמי אמיר