יש לי ממוצע בבגרות 97 ואני מעוניינת ללמוד תואר בחינוך. האם כדאי לעשות פסיכומטרי ולגשת ללימודי חינוך באוניברסיטה או ללכת ללימודים במכללה ללא פסיכומטרי? האם יש הבדל בתואר ? מתלבטת מה לעשות. איזו מכללה הכי מומלצת ללימודי חינוך? תודה מראש לינוי
ד
דנה ד
האם את רוצה לעסוק בהוראה?
הי לינוי, האם את רוצה ללמוד חינוך כדי לעסוק בהוראה ? אם כן תואר בחינוך אינו מספיק ועליך להוציא גם תעודת הוראה (תואר B.Ed.). מבחינה זו למכללות להוראה יש יתרון על פני האוניברסיטה שכן הן ממוקדות מבחינת ההכשרה המעשית שהן מציעות (לצד הלימודים האקדמיים כמובן). שלא כמו תחום ההיטק למשל שוק העבודה בתחום החינוך אינו נותן יתרון לבוגרי אוניברסיטה ובוגרי המכללות להוראה מבוקשים לא פחות (אם לא יותר). יש מספר מכללות להוראה בעלות מוניטין מצוין במרכז. יש המלצות פה בפורום. לגבי הפסיכומטרי – יש מסלולי לימוד בודדים שניתן להתקבל אליהם על סמך ציון בגרות בלבד וללא פסיכומטרי (הגיל הרך והיסודי אולי גם חינוך לאמנות). קחי בחשבון שאם תוציאי ציון גבוה בפסיכומטרי יש לך גם סיכוי די טוב להתקבל לתכניות מצטיינים במכללות. המון בהצלחה! דנה
ש
שני יונגר
לימודי במכללה או באוניברסיטה
שלום לינוי,
יש הבדל בין התארים מבחינת אופי הלימודים וסוגי הקורסים הנלמדים בכל תואר, אך בסופו של דבר העבודה היא זהה בשני המסלולים. אני מציעה שתדברי עם סטודנטים שלמדו באוניברסיטה ועם סטודנטים שלמדו במכללה כדי לעמוד על ההבדלים בין שיטות הלימוד.
המלצות על מכללות לא נוכל לת כמנהלי פורום, בחרי במסלול הלימודים המתאים לך ביותר.